Dat în urmărire generală, infractorul Cristian Rizea umilește în ultimul hal statul român, susținând că șefii serviciilor secrete din România sunt la cheremul său și instigă public la comiterea unor infracțiuni. Infracțiuni de care, la rândul său, Rizea este acuzat și în Republica Moldova, după ce l-a jefuit pe un polician care i-a oferit un acoperiș.

Încurajat de nevasta Niculina, care și-a schimbat numele în Josette, ca să pară de viță nobilă, infractorul urmărit general Cristian Rizea umilește în ultimul hal autoritățile din România. Refugiat în Republica Moldova, urmăritul Rizea instigă la comiterea de infracțiuni și se laudă că are serviciile secrete din România la degetul mic.

NICULINA SI CRISTIAN RIZEA

În timp ce românii fac foamea, iar statul român ajută Republica Moldova cu medicamente, energie electrică și gaze, fostul deputat Cristian Rizea, refugiat în țara vecină, umilește în ultimul hal guvernul de la București, etichetat chiar de către aleșii neamului drept „un stat eșuat”. Iar Republica Moldova, în semn de mulțumire, nu îl extrădează.

Încurajat de nevasta lui, Niculina Ana Maria Suditu, care și-a schimbat numele în Josette Ane Marie Rizea, urmăritul general Cristian Rizea a declarat public faptul că românii ar trebui să fure, ca și politicienii, ca să nu mai fie frustrați că ei nu au bani, precum infractorii. De altfel, Rizea l-a și luat la rost pe un fost partener de afaceri, pe motiv că acesta ar fi uitat să îi dea șpaga promisă – semn că fostul deputat dat în urmărire generală continuă activitățile cu iz penal.

Josete Rizea si sefa comisiei de control SRI

Se laudă că dirijează serviciile de informații din România

Mai mult, nevasta Josette Rizea, fosta vânzătoare de țoale „Made in China” care se poza pe Coasta de Azur cu șefa Comisiei de Control a Serviciului Român de Informații, infractorul lăsat în libertate de statul român susține că are la degetul mic serviciile de informații. În cadrul unei sesiuni live, pe un site de socializare, urmăritul general a susținut că l-a „rezolvat” pe un român care nu a fost de acord cu părerile lui și, după ce ar fi dat niște telefoane unor prieteni ai săi care dirijează servicii de informații din România, respectivul ar fi fost eliminat de pe site-urile de socializare. Culmea, în tot acest timp, Consiliul Național al Audiovizualului acceptă, tacit, atacurile furibunde lansate de infractorul fugar prin intermediul postului Realitatea TV, pe care îl controlează din țara vecină.

Josette(fosta Niculina) si Cristian Rizea

Niculina, marginalizată de lumea bună

Cu toate că pozează într-o familie care ar face parte din elita societății, Josette și Cristian Rizea au fost marginalizați în mod sistematic de oamenii de afaceri și de politicieni. Surse din anturajul celor doi susțin că fosta vânzătoare de haine Josette, care a avut o relație cu fratele lui Gigi Bulat, sponsorul lui Rizea, nu era agreată în cercurile înalte și că, la evenimente, soțiile de politicieni și de afaceriști fugeau de ea ca dracul de tămâie.

Rizea si ,,tepuitul” Vladimir Dachi

A mușcat mâna care l-a ajutat

Mai nou, Rizea s-a ales cu dosar penal fiindcă i-ar fi tras țeapă lui Vladimir Dachi, liderul Partidului NOI din Republica Moldova. Conform anticoruptie.md, Vladimir Dachi susţine că i-a dat lui Rizea bani pentru întreţinere şi să-şi procure casa de pe strada Cireşilor din Chişinău, iar conflictul dintre ei a început atunci când i-a cerut o recipisă pentru imobil. „L-am cunoscut pe Rizea în mai 2021. Mi-a făcut cunoştinţă o rudă. Apoi mi-a cucerit încrederea de care a făcut abuz. I-am dat şi mai înainte bani, inclusiv pentru chiria apartamentului. Spunea că nu are nici ce să mănânce. Iar când am cerut măcar recipisă pentru casă, el m-a refuzat. Organele de drept se vor clarifica”, a declarat liderul partidului NOI, conform anticoruptie.md, care a mai precizat că Rizea s-a folosit până nu demult de biroul său, de unde a plecat fără ca să-i spună, luând cu el şi tehnica electronică.

Acesta este al doilea dosar penal întocmit pe numele lui Rizea în Republica Moldova. Condamnat în România la 4 ani 8 luni de închisoare, fostul deputat român este inculpat la Chişinău într-un dosar penal pentru fals în declaraţii. Acesta este acuzat de procurorii moldoveni că a minţit când a declarat că nu are probleme cu legea atunci când i-au fost perfectate actele pentru cetăţenia Republicii Moldova.
Câte infracțiuni va mai comite Cristian Rizea fără să plătească pentru faptele sale… nu se știe. Cert este însă că, în prezent, nimeni nu vrea să mai fie asociat cu infractorul fugar, iar acesta, în disperare de cauză, împroașcă cu noroi în toată lumea, ca să câștige fani pe site-urile de socializare, sperând, probabil, că măcar cei de teapa lui îi vor da un „Like”, pentru a face bani pe internet, pe spinarea fraierilor care „pun botul” la vrăjelile lui.