Pare incredibil, dar Simona Halep are deja 134 de zile adunate de la ultimul ei meci în circuitul WTA. Probabil, când a fost învinsă în turul I de la US Open, pe data de 29 august 2022, nimeni n-ar fi zis că „Simo“ va dispărea din circuit pentru o perioadă atât de lungă.

Simona Halep a căzut până pe locul 12 WTA, fiind suspendată provizoriu.

Iar la cum decurg lucrurile în cazul de dopaj în care e implicată, Halep mai are de așteptat până va lua, din nou, racheta în mână în cadrul unui turneu. Potrivit  ProSport , Sports Resolutions, tribunalul independent din Londra care analizează cazurile de dopaj din tenis, a fost de acord cu judecarea dosarului lui Halep în regim de urgență. Această cerere a fost înaintată de avocații Simonei, care și-au finalizat deja apărarea.  Potrivit informațiilor obținute de la Cristian Jura , judecător la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), tabăra Halep susținte că Roxadustat,  substanța interzisă despre care Adevărul a scris aici , ar fi ajuns în organismul lui Halep pentru că n-a fost trecută pe eticheta unui supliment.

Dacă această apărare o va salva pe „Simo“ de o suspendare de lungă durată – maximum 4 ani – rămâne de văzut, deși primele semnale nu sunt tocmai fericite Cert e că, după ce Sports Resolutions a aprobat judecarea cazului în regim de urgență, vom avea un prim verdict, în maxim 3 luni. 

Mai departe, dacă nu va fi mulțumită de decizia luată de Sports Resolutions, Halep are opțiunea de a continua lupta, mergând la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.