Scandalul de crimă organizată în care frații Tristan și Andrew „Cobra” Tate au fost arestați recent a generat o ruptură în familia milionarilor: mama celor doi l-a renegat pe Andrew, iar sora lor, avocată de succes în SUA, a șters toate documentele publice care făceau conexiuni cu ei scrie www.dnamedia.ro

După ce frații Tristan și Andrew Tate au fost arestați, la propunerea procurorilor DIICOT, „capul răutăților”, Andrew, a fost renegat de propria mamă. Eileen Tate, care locuiește în Marea Britanie, l-a șters, recent, de la rubrica „Prieteni”, pe fiul ei Andrew, probabil pentru ca imaginea ei să nu fie asociată cu faptele de care este acuzat acesta.


De altfel, și sora celor doi afaceriști acuzați de crimă organizată, răpire și viol a șters toate probele care făceau legătura între ea și aceștia, pentru ca reputația sa să nu fie afectată. Asta, în condițiile în care Janine Tate, sora celor doi indivizi acuzați de crimă organizată, este o avocată celebră, care reprezintă o companie-gigant din Statele Unite ale Americii.

Frații Andrew și Tristan Tate sunt arestați, alături de o „fată de oraș” și de o fostă polițistă, într-un dosar DIICOT care vizează fapte grave: răpire, exploatare sexuală și viol. „La data de 29.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.
În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.
Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciului pentru Combaterea Traficului de Persoane, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat procurorii DIICOT.

sursa:www.dnamedia.ro