În timp ce luptă de zor împotriva firmelor care construiesc haotic în Capitală, nevasta pe care „nu o are” viceprimarul flăcău al Sectorului 6 găzduiește în propria locuință două societăți comerciale specializate în… construcții.

Userista Oana Marina Mateescu, nevasta-„fantomă” a useristului Alexandru Valeriu Gâdiuţă, viceprimar al Primăriei Sector 6, pe care acesta nu o recunoaște în documentele oficiale, are cu ce să se mândrească. La ea acasă, unde are domiciliul, conform cărții de identitate, derulează afaceri două societăți comerciale specializate în construcții, cu toate că ea este împotriva dezvoltării urbane haotice și luptă, prin ONG-ul pe care îl deține, pentru un mediu curat, verde, fără beton, plin de oxigen etc.


Acasă la Oana Mateescu au sediul două firme de construcții

Conform documentelor descoperite de jurnaliștii de investigație DNAmedia.ro, acasă la Oana Mateescu au sediul două firme de construcții care, teoretic, ar trebui să aparțină familiei sale sau unor apropiați, dar care nu au apărut în declarațiile de interese depuse de tânăra speranță a politicii românești.

Lux Serv Construct SRL a fost înființată, potrivit lege5.ro, în anul 1998, iar o perioadă a luat pauză, revenind în forță în iulie, anul curent. O altă societate comercială care are sediul la Oana Mateescu acasă, în apartamentul nr. 51 dintr-un bloc din Sectorul 4, între stațiile de metroul Tineretului și Timpuri Noi, este Mat Invest Instal SRL, înregistrată în anul 2005. Firmă care, în pofida faptului că a avut zero angajați, a înregistrat un profit în 2012 de 6.600 de lei. Potrivit risco.ro, societatea respectivă a depus ultima declarație fiscală anul trecut, însă, deși are sediul la Oana Mateescu acasă, aceasta nu apare în declarația de interese a useristei care a candidat pentru funcția de consilier județean al Consiliul Județean Ilfov.

În schimb, în declarația de avere depusă în calitate de candidată la CJ Ilfov, Oana Mateescu a precizat că este măritată și că soțul ei se numește Alexandru Valeriu Gâdiuţă, consilier în Consiliul General al Primăriei Capitalei la momentul respectiv. În mod bizar, deși se bate cu pumnul în piept că este împotriva penalilor din funcțiile publice, Gâdiuţă a mințit în declarațiile de avere depuse la Agenția Națională de Integritate, susținând că este burlac. Faptă care, teoretic, are iz penal.

DNAmedia a dezvăluit, în urmă cu trei zile (vezi articolul AICI), că Alexandru Valeriu Gâdiuţă, viceprimar al Primăriei Sector 6, ar putea avea probleme penale, după ce a mințit în declarația de avere. Adevărul a ieșit la iveală după ce nevasta l-a turnat, în documentele depuse la Agenția Națională de Integritate. Viceprimarul de la 6 a susținut în toate declarațiile de avere din ultimii ani, inclusiv în cea depusă pe 11 iunie a.c., că n-are nici casă, nici mașină, nici nevastă. Doar niște venituri modice și niște tranzacții financiare bizare. Mai exact, el a fost împrumutat în 2016, pe o perioadă de doi ani, cu 130.000 de lei, de patronii companiei Bitdefender, milionarii Măriuca și Florin Talpeș. A depus banii într-un cont, iar până la data de 14 iunie 2018 i-a returnat, după cum rezultă din declarația de avere depusă în anul respectiv.

În timp ce Alexandru Gâdiuță susține că este celibatar și că are o fetiță pentru care încasează alocație de stat, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal referitor la falsul în declarații, Oana Marina Mateescu, nevasta lui, a susținut, în declarația de avere depusă în calitate de candidat la funcția de consilier județean al Consiliul Județean Ilfov că este măritată. Cu cine? Cu viceprimarul de la Sectorul 6, burlacul Alexandru Gâdiuță!


Conform documentelor depuse de consiliera Mateescu în anul 2020, soțul ei se numește Alexandru Valeriu Gâdiuță, este USR-ist și a încasat bani de la Consiliul General al Primăriei Capitalei. Culmea, și nevasta lui Gâdiuță zice că are o fetiță, pe care o cheamă la fel ca pe fata viceprimarului de la Sectorul 6.
Semn că s-ar putea să fie același copil…

Oana Mateescu (femeia care are domiciliul la aceeași adresă cu firmele de mai sus) este membru fondator al Asociației pentru Natură și Protejarea Mediului – ONG care a deschis mai multe procese împotriva unor instituții publice, inclusiv împotriva Primăriei Capitalei, condusă de prietenul soțului ei, edilul Nicușor Dan. Cum se vor termina procesele și cât de tare va lupta Primăria Capitalei împotriva soției lui Gâdiuță, prietenul lui Nicușor Dan… rămâne să vedem pe portalul instanțelor de judecată.

Conform legii, „declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
Astfel, acum, procurorii și inspectorii ANI au o misiune grea: să elucideze dacă Alexandru Gâdiuță este soțul nevestei sale și să stabilească de ce politicianul anti-penali a mințit, în documente oficiale, că este flăcău.

sursa:www.Dnamedia.rohttps://dnamedia.ro/2022/11/27/ce-are-acasa-nevasta-fantoma-a-viceprimarului-sectorului-6-sotia-flacaului-gadiuta-gazduieste-la-domiciliu-doua-firme-de-constructii/