Lumea mondenă este șocată, după ce o poveste incredibilă s-a răspândit cu repeziciune: un angajat al Elenei Băsescu a ajuns, nevinovat, după gratii, din cauza consumatorului Syda, fostul ginere al lui Traian Băsescu.

Din casa celor doi au început să dispară diferite bijuterii: inele, lănțișoare, cercei

Conform informațiilor care circulă în lumea bună a Capitalei, totul s-a petrecut în perioada în care Elena Băsescu și Bogdan Ionescu, alias Syda, formau un cuplu aparent fericit. Cu puțin timp înainte de divorț, din casa celor doi au început să dispară diferite bijuterii: inele, lănțișoare, cercei… Cum în locuință aveau acces doar câteva persoane, suspectul nr. 1 a devenit un angajat, împotriva căruia Elena Băsescu ar fi depus plângere penală. Potrivit acelorași informații, persoana suspectă a fost săltată de autorități și acuzată de furt calificat, iar cum paguba era uriașă, a fost arestată imediat.

EBA avea să afle că persoana trimisă în spatele gratiilor era nevinovată

Ulterior, EBA avea să afle că persoana trimisă în spatele gratiilor era nevinovată și că adevăratul autor ar fi fost chiar soțul ei. Precum drogații care sunt capabili de orice atunci când sunt sevraj și vor să facă rost de bani, Syda s-ar fi lipit de bijuteriile soției, iar banii i-ar fi făcut praf, pentru a-și satisface viciile. În momentul în care EBA a aflat adevărul, și-ar fi retras plângerea formulată împotriva angajatului, iar acesta a scăpat de dosarul penal.

Vica Blochina l-a turnat că s-a drogat

Pe ce a dat Syda banii, nu se știe clar, însă este de notorietate faptul că acesta se droga și umbla beat cu mașina. În urmă cu ceva timp, Vica Blochina, fosta amantă a lui Victor Pițurcă, povestea că ea şi Bogdan Ionescu au consumat droguri uşoare într-un local din Amsterdam. „Da, am fumat şi eu marijuana cu mulţi ani în urmă, pe când eram la Amsterdam cu o gaşcă de prieteni, printre care se afla şi Syda (n. r. – fostul soţ al Elenei Băsescu). Eram cu toţii foarte tineri, voiam să încercăm senzaţii tari. A fost prima şi ultima dată când am încercat aşa ceva. Nici Syda nu a mai fumat de atunci, din câte ştiu eu. A doua zi după ce am fumat marijuana cu Syda, încă pluteam”, a declarat Vica Blochina, pentru Libertatea.

Prins beat la volan, a făcut circ

În luna iunie a acestui an, Syda a fost prins turmentat la volan, după ce, ca orice consumator inconștient, a tras la măsea și i-a dat blană, prin oraș. În loc să admită că a greșit și să-și pună cenușă-n cap, Syda s-a rățoit la polițiști, după ce a aflat că are o alcoolemie de 0,49 la mie în areul expirat. „Mergem la INML! Să vină și ziariștii! Le place circul!”, a afirmat Syda, de parcă ziariștii i-au băgat pe gât alcool și l-au pus să circule cu bolidul prin București.

De la „Băiatul lui tata”, la „Ginerele lui Traian Băsescu”

Fiul lui Bebe Ionescu, un om de afaceri care a deţinut funcţii cheie în companii de stat, Syda a devenit un personaj controversat, mai ales după ce a obţinut o funcţie publică în perioada în care era logodit cu Elena Băsescu. El şi fiica fostului preşedinte au doi copii împreună şi au divorţat în 2016.

În povestea incredibilă, care face furori în lumea bună, Syda a scăpat de dosar, fiindcă Elena Băsescu nu a depus plângere penală. Însă, în cazul consumului de alcool la volan, Bogdan Ionescu s-ar putea trezi cu un proces și, dacă va primi o amendă penală, actuala parteneră a acestuia ar trebui să-și pună la adăpost bijuteriile.