Situația gravă din România și sărăcia care i-a îngenuncheat pe români – unii ajungând să se sinucidă, din cauza datoriilor – declanșează schimbări majore în politia românească.

Cu ce partid politic ați vota?

Criza economică fără precendent care i-a adus pe români în pragul sărăciei și jocurile de culise ale partidelor de la putere i-au determinat pe alegători să deschidă ochii și să caute soluții. Conform unui sondaj realizat de Avangarde, la cererea postului de televiziune Digi TV, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid politic ați vota?”, 6% dintre alegători au mărturisit că Partidul Mișcarea Populară este soluția pentru România. Decizia alegătorilor vine la scurt timp după ce Partidul Mișcarea Populară a anunțat că a găsit soluții pentru cele mai importante probleme ale țării: educația, sănătatea, energia, ordinea publică, reducerea birocrației etc.

PMP revine în Parlamentul României

Astfel, conform studiilor efectuate de experții în studii socio-comportamentale, PMP revine în Parlamentul României – fapt ce a generat agitație în rândul adversarilor politici. Și, conform site-ului pmp.ro, actualii parlamentari au și de ce să se fie îngrijorați, în condițiile în care PMP vrea să se aplice legea și să fie redus numărul acesstora la 300. „România este, probabil, singurul stat din UE unde voința poporului este total irelevantă pentru clasa politică. Sunt 13 de ani de la referendumul în cadrul căruia peste 8 milioane de români au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 și, totuși, România are în continuare un Legislativ cu 469 de parlamentari. PMP este singurul partid care a depus în Parlament un proiect de lege pentru implementarea rezultatelor acelui referendum, însă acesta zace uitat intenționat prin sertarele Camerei Deputaților. Și tot PMP va fi singurul partid care va continua să lupte pentru respectarea deciziei românilor. Votul în cadrul unui referendum nu este negociabil. Respectarea acestui vot este esența democrației”, se precizează pe site-ul pmp.ro.