A fost ziua lui, așa că a legat trei zile și trei nopți, udate cu râuri de șampanie, vinuri alese, tot tacâmul! Vineri, spre seară, au început să se adune invitații, la restaurantul lui din ”buza” mării. Începea regeasca petrecere!

Tip discret în apariții publice, dar în spatele lui stă o cifră de afaceri amețitoare: în jurul unul miliard de euro! Chiar că să te ții bine! Nimeni nu zice nimic de el, că na, e “protejat” . Energia, domeniul bănos pe care l-a îmbrățișat în urmă cu vreo 15 ani, l-a împins către culmi despre care omul de rând nici nu știe că există. Treaba merge brici, nici pandemia nu l-a ”zguduit”, ba chiar a avut profit de profit… Gurile rele zic de niște combinații cu situațiile financiare, dar cine poate ști. Să lăsăm, deocamdată, afacerile astea care-ți fură mințile. S-o dăm pe petrecere. Că și aici omul e-n mână!

ADVERTISING

Augustin Oancea și soția lui își fac apariția la restaurant, unde va începe mega-petrecerea de sute de mii de euro (Foto: CANCAN.RO)

Petrecere de sute de mii de euro, pe plaja de la Mamaia

Augustin Oancea și-a serbat cu fast ziua de naștere. A vrut s-o facă lată, așa că și-a ”fardat” restaurantul și l-a pus la dispoziția amicilor lui pentru trei zile și trei nopți, cu tot cu o bucată de plajă, concesionată special pentru ca totul să iasă brici. Și el, în mijlocul petrecerii, regele sărbătorit! Patronul Tinmar Energy a dat startul într-o zi de vineri, spre seară. Atunci au început să-i ”curgă” invitații. Au ”pipăit” localul, au închinat un păhărel, au gustat câte ceva. Dar valurile sparte ale mării i-au chemat acolo. Unde s-a ”pus” de un foc de artificii profesional, așa cum doar la Sydney, de Anul Nou, se luminează cerul. Apoi, s-au retras la culcare. Venea, neastîmpărată tare, a doua zi.

Pe plajă și la restaurant aveau să se relaxeze invitații, aleși pe sprânceană, acolo unde s-au delectat cu mâncăruri alese la brunch-ul organizat de sărbătoritul miliardar al României. Și, uite așa, curge timpul. După-amiază, Augustin a pocnit din degete, iar formația de lăutari, venită de la Ploiești, a intrat în horă. Băieții au ”dinamitat” puțin atmosfera. Până pe la ora 20:00, când Augustin Oancea și invitații lui dragi au început să se retragă înspre camere. Nuuuu, nicidecum la somn! Ca doar petrece regele!

Miliardarul și soția lui, apariție spectaculoasă

Oamenii și-au tras puțintel sufletul și au apărut, după vreo oră, dornici să ducă petrecerea până-n pânzele albe. Miliardarul și soția lui au revenit și ei, el, îmbrăcat lejer, de vară, cu un ceas de aur Audemars Piguet, de peste 100.000 de euro, strângându-i încheietura, ea, cu o superbă rochie roz din paiete. S-au așezat, cu toții, la aceeași terasă. Iar afaceristul de un miliard de euro a trecut pe la fiecare, pufăind din trabucul de foi.

Șampania a curs valuri, pe ritmurile muzicale ale lui Tavi Colen și ale iubitei lui, Emma. Așa face orice om cu bani cu nemiluita: îl ia pe Tavi Colen . Și nu numai ei le-au sensibilizat timpanele invitaților. Doi cântăreți de cover-uri își puneau, și ei, amprenta pe momentul de neuitat al miliardarului secret al României. Chiar un karaoke s-a ”încins”, la un moment dat, iar invitații au apucat, fără reținere, microfonul. Și s-a dus și ziua de sâmbătă! Avea să curgă, la fel, și cea de duminică… “Faraonică” petrecere, trei zile și trei nopți! La banii lui… a rupt tot .

Augustin Oancea și-a făcut apariția la petrecerea lui cu un ceas Audemars Piuguet, de peste 100.000 de euro (Foto: CANCAN.RO)

Parcarea, plină cu ”bijuterii” pe patru roți!

Dacă petrecerea a fost regească, parcarea nu s-a lăsat mai prejos! Miliardarul secret al României și-a etalat ”bijuteriile” pe patru roți. Și a avut ce, nene! Aaaaa, și e doar o parte a inestimabilei averi.

Un Range Rover 2022, un Mercedes EQS și un Porsche Taycan Turbo, toate însumând peste 500.000 de euro au fost capul de afiș.

Afacerile lui Augustin Oancea, omul de peste un miliard de euro

Să spunem, din start, că Augustin Oancea, unul dintre băieții deștepți din energie, implicat în nu mai puțin de 20 de companii, controlează cel mai mare trader românesc de energie, TINMAR ENERGY.

Aruncând un ochi pe Registrul Comerțului, compania care are ca obiectiv de activitate comercializarea energiei electrice a fost fondată în urmă cu șapte ani. TINMAR ENERGY SA este compania ”mamă”, care are acționari MARTIN OIL ENERGY S.R.L., cu 78.86 la sută din acțiuni, și VICTORY EXECUTIVE S.R.L., cu 21.14 la sută din acțiuni.

Din prima, MARTIN OIL, Augustin Oancea are 98,72 la sută din acțiuni, iar George Alexandru Oancea, 1,28. În cea de a doua, VICTORY EXECUTIVE, George Alexandru Oancea este acționar unic (100%).

Pandemia nu a fost deloc o povară pentru afaceristul Augustin Oancea. Ba chiar a avut un profit foarte mare. Trăgând linie la finalul anului 2021, cifra de afaceri a companiei TINMAR ENERGY a fost de 3.568.309.044 de lei, o creștere cu 62 la sută față de anul precedent. Iar profitul, 142.806.335 de lei, aproximativ 28,5 de milioane de euro, cu 27 la sută mai mare faţă de cel din 2020.

Pentru TINMAR GREEN ENERGY SRL, cifra de afaceri a fost mai mică, în același an, 2021, 5.102.743 de lei, dar cu 36 la sută peste anul precedent. Profitul a fost de 3.388.610 lei, cu 553 la sută mai mult.

În dreptul companiei TINMAR IMPEX SRL se regăsește o pierdere de 45 de lei la profit, pentru anul 2021.

Augustin Oancea a făcut chef de chef, trei zile și trei nopți, cu ocazia zilei de naștere (CANCAN.RO)

Oancea, prima tranzacție cu energie

Potrivit Ziarului Financiar, Augustin Oancea făcea prima tranzacție în 2007. Tinmar Ind, compania sa de atunci, avea o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, dar în doar opt ani ajungea la 650 de milioane de euro.

Scena tranzacţiilor cu energie era dominată, atunci când Augustin Oancea ”ataca” atractivul domeniu, de Energy Holding, compania omului de afaceri Bogdan Buzăianu, finul fostului ministru PSD al industriilor, Dan Ioan Popescu. De atunci, pas cu pas, miliardarul secret al României, cum l-a numit CANCAN.RO, a făcut pași mari spre vârful ierarhiei.

În 2017, Oancea își unifica business-urile de energie, gaze și produse petroliere prin absorția de către Tinmar Energy a Tinmar Gas și Tinmar Oil.
Asta după ce, cu doi ani înainte, diviza compania-mamut, Tinmar Ind, care grupa atunci toate cele trei activități, în Tinmar Oil (urmașa juridică a Tinmar Ind), Tinmar Energy și Tinmar Gas.

TINMAR, amendată de Oficiul Concurenței și ”prinsă” în dosar de evaziune

Nu a fost chiar totul ca la carte. Schemele evazioniste și practicile anti-concurențiale au fost dovedite prima dată de Oficiul Concurenței, în 2016, iar TINMAR era amendată cu 15 milioane de lei. Doi ani mai târziu, DIICOT deschidea un dosar de evaziune fiscală și de spălare de bani, iar TINMAR era parte din el, ca firmă care a beneficiat de „schema de discounturi ale Rompetrol”, generatoare de prejudiciu de 40 de milione de lei la bugetul de stat.

Perioada de început a pandemiei nu a zguduit compania. Profitând de starea de urgență, apoi de cea de alertă, dar și de achizițiile de energie electrică la prețuri preferențiale, TINMAR avea să înregistreze, în ultimii doi ani, profit net de sute de milioane de lei. Devenea principala firmă abonată la achiziții publice netransparente și cu încredințare directă.

Surse, atenție, neverificate spun ca succesul fulminant al exploziei grupului de companii s-ar datora și “modificărilor” din anii anteriori ale situațiilor financiare verificate de bănci (mai precis, balanțe / bilanțuri). Plus mega relații, din cadrul băncilor, care “închid” ochii, prietenește, la aceste practici.