În prezent, Arșinel se află sub supravegherea medicilor care încearcă să-l trateze pentru infecția nosocomială.

În vârstă de 83 de ani, Alexandru Arșinel a fost internat în urmă cu aproximativ două luni într-un centru privat pentru persoane vârstnice. Artistul a acuzat o cădere psihică, motiv pentru care a fost internat ca să-și revină. Doar că starea sănătății sale s-a agravat, iar Alexandru Arșinel a fost internat de urgență la un spital din București.

El a fost luat cu ambulanța și transportat la spital, de la azilul în care a fost internat la finalul lunii iunie. În urma investigațiilor făcute de medici, s-a descoperit că acesta are mari probleme de sănătate. Drept urmare, Alexandru Arșinel este consultat periodic din punct de vedere neurologic și i se schimbă frecvent tratamentele cu antibiotice. El ar fi contactat o infecție nosocomială și are nevoie de tratament special pentru a scăpa de aceasta.

infecție nosocomială sau intraspitalicească este luată de, regulă din spital, se suprapune cu afecțiunea de sănătate pentru care pacientul s-a internat.  Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. Tratamentul este foarte dificil, iar în multe cazuri infecțiile nosocomiale provoacă chiar și decesul pacienților.

Alexandru Arșinel a avut probleme medicale

Alexandru Arșinel a început să aibă probleme de sănătate încă de la sfârșitul anului trecut, când a suferit o intervenție chirurgicală la inimă. Medicii i-au montat un stent și un stimulator cardiac, iar o perioadă de vreme, actorul s-a aflat în recuperare.

Câteva luni mai târziu, în februarie, Alexandru Arșinel a fost transportat de urgență la spital, după ce i s-a făcut rău. A fost diagnosticat și i-au fost făcute mai multe investigații, însă a refuzat să se interneze.

Surpriza avea să apară la finalul lunii iunie când a fost internat într-un centru privat destinat persoanelor vârstnice, cu o cădere psihică.

A fost găsit căzut și nu părea a mai fi în toate facultățile mintale. Era piele și os și plin de vânătăi. Este grav, abia vorbește și are multe probleme fizice. În plus, starea lui se înrăutățește în ciuda tratamentelor”, au afirmat mai multe surse apropiate actorului.