Cazul afaceristului Cătălin Lăscuț, despre firma căruia atacpersoana.ro a dezvăluit că emite „bilete de avion virtuale”, ca să vândă oriunde în țară produsele cu regim special din magazinul duty-free, ca orice magazin online, scoate la iveală amănunte incredibile.

Afacerile cu „bilete virtuale” din Aeroportul Otopeni se derulează sub umbrela autorităților.

În încercarea de a demonstra că Lăscuț Jr. – fiu al unui fost șef de la ANAF și fin al unui general SRI – este intangibil, un funcționar public din cadrul TAROM (instituție subordonată Ministerului Transporturilor) a dezvăluit reporterilor Atac faptul că ar exista motive întemeiate pentru care afacerile cu „bilete virtuale” din Aeroportul Otopeni se derulează sub umbrela autorităților.

,,A pățit-o un angajat de la minister”

Încă de la început, funcționarul de la TAROM a explicat de ce nu vrea ca numele său să fie făcut public: „Nu vreau că capăt interdicție în aeroporturile din România, să nu mai pot trece frontiera. Am auzit cazuri… A pățit-o un angajat de la minister care l-a deranjat pe Lăscuț. I-a scos Lăscuț dosarul de la sertar și… adio! (…) Te pune pe Carta Nera și e foarte nasol. Vrei să treci și te bagă pe dincolo… După, ești băgat că ai colaborat… De ce credeți că îl lasă toți în pace pe Cătălin Lăscuț?”

Conversatie Reporter atacpersoana.ro -functionar Tarom

Filmați cu amantele

După jocul de cuvinte cu „lista neagră” și „colaborarea”, funcționarul public a declarat că la Otopeni treaba se face ca la carte: cu înregistrări video, facturi, chitanțe… „El cică e primul care știe când ieși din țară. Și cu cine ieși. De aia îi are pe ăștia la mână când pleacă pe undeva cu amantele sau cu altele, în afară de soțiile lor. Și, cum află… Pac! Dovezi, înregistrări… E foarte nasol”, susține sursa TAROM.

Iohannis, monitorizat de Lăscuț?

În cadrul conversației cu reporterii Atac, funcționarul public a susținut că printre cei înregistrați în timp ce cumpără cadouri fine din magazinul lui Lăscuț ar fi chiar și președintele Klaus Iohannis. „Lăscuț are acces până sus-sus! Am auzit că Iohannis ia în fiecare lună un parfum Creed. Și Lăscuț îi ia banii. Nu-l pune pe protocol. E dovedit, factură emisă pentru Administrația Prezidențială. Și, ghici ce! E un parfum pentru femei, nu pentru bărbați!”, a mai susținut sursa amintită, accentuând faptul că Lăscuț ar fi susținut nu doar de instituțiile din România, ci și de o lojă masonică din Germania.

Apropiat al lui Hidegcuti și fin al generalului SRI Gioni Popescu

Lăscuț, care se laudă că este susținut de „structuri”, nu este doar fiul fostului șef al Direcţiei de Supraveghere şi Control din Direcţia Generală a Vămilor, ci și apropiat al lui Ioan Hidegcuti (a fost însurat cu fiica lui Hidegcuti – eminența cenușie a PSD pe vremea lui Adrian Năstase) și fin al unui general SRI. Mai exact, fostul general SRI Gioni Popescu a fost naș de cununie la nunta lui Lăscuț cu fiica cea mare a lui Hidegcuti. În prezent, Cătălin Lăscuț formează un cuplu cu fosta amantă, Crina, care a botezat unul dintre copiii cuplului Anca Serea – Adi Sînă.

Alexandra Lxy

Mașină nemțească, notă de plată nemțească

În timp ce afacerile merg strună, în lumea mondenă, Cătălin Lăscuț s-a remarcat cu niște evenimente de care lumea bună a Capitalei râde și acum pe înfundate. Când au început milionarii din România să-și cumpere Mercedes G-Class, și-a luat și el unul mai ieftin, diesel, dar l-a „tunat”, punându-i tobe asurzitoare și sigla AMG. Ca o paranteză: Mercedes-urile cunoscute cu iniţialele AMG (Aufrecht Melcher Großaspach) reprezintă divizia de înaltă performanță a companiei Mercedes-Benz.
Și, fiindcă îi plac mașinile nemțești și se laudă că este susținut de o lojă masonică din Germania, nota de plată la Lăscuț nu putea fi decât nemțească. Aflat în căutarea jumătății, Lăscuț a invitat-o, la un moment dat, pe celebra fată de oraș Lexy „Milionăreasa” în Ibiza. Cei doi s-au distrat de minune, însă, la final, invitata a avut parte de o surpriză. Întrucât nota de plată a fost de 5.000 de euro, Lăscuț i-a cerut bombei sexy să achite 2.500 de euro, explicându-i că așa se plătește nemțește.

Totul până la bani

Un alt episod care face furori în lumea bună a Capitalei a avut-o ca protagonistă pe soția unui milionar celebru. Tânăra a băut din porția lui Lăscuț două shot-uri de tequila și, crezând că între prieteni nu se ține cont de cine face cinste, la plecare nu a scos din poșetă banii pentru cele două păhărele. A doua zi dimineață, însă, Lăscuț l-a sunat pe soțul acesteia și i-a explicat că acesta îi datorează 50 de lei, fiindcă nevasta a uitat să plătească shot-urile de tequila.
În timp ce Lăscuț este foarte corect atunci când alții îi datorează 50 de lei, firma acestuia este dată în judecată, pentru că nu i-a plătit salariul unui angajat.

Tot din cauza datoriilor a ajuns Lăscuț la tribunal și anul trecut. Afaceristul a fost dat în judecată de asociația de proprietari, pentru 1.244 de lei, însă, până la primul termen, Lăscuț și-a plătit datoria, așa că procesul a fost închis. „Respinge cererea ca fiind rămasă fără obiect. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, a decis instanța, la începutul acestui an.

Afaceri dubioase cu „bilete virtuale”

În urmă cu o săptămână, atacpersoana.ro a dezvăluit că firma BestValue, la care Lăscuț este asociat, falsifică bilete de avion, pentru a putea vinde oriunde în țară și oricui produse din duty-free. Întrucât vânzarea produselor scutite de accize este condiționată de deținerea unui bilet de avion valid, compania BestValue emite niște „bilete virtuale” tuturor clienților, pentru a justifica tranzacțiile.

CONVERSAȚIE REPORTER ATAC – ANGAJATĂ BESTVALUE:

Reporter Atac: „Am primit un e-mail, referitor la validarea biletului de avion. Ce bilet de avion?! Nu înțeleg…”
Angajată BestValue: „În mod normal, pentru a putea plasa comenzi pe site-ul nostru, este necesar să dețineți un bilet de avion activ, însă, în această perioadă, vi se acordă un bilet de avion virtual, din partea noastră. Este doar o formalitate și nu implică niciun cost suplimentar”.
Reporter Atac: „Sincer, m-a cam speriat chestia asta. Biletul de avion a fost validat… Să nu mă trezesc în perioada următoare că retrage din cont vreo companie aeriană banii de bilet…”

BestValue: „Este doar o formalitate. Sistemul este conceput în așa fel încât nu puteți plasa o comandă, dacă nu aveți bilet de avion activ. În mod normal, ar trebui să dețineți un bilet. Însă, având în vedere situația actuală…”
Reporter Atac: „Ce situație? Nu înțeleg…”
Pauză lungă…
BestValue: „Această perioadă, cu pandemia… Începând de acum un an și ceva, la crearea unui cont, vi se acordă un bilet de avion…”
Reporter Atac: „Dar eu nu plătesc, da? Nu mă trezesc peste câteva zile cu vreo factură pe acasă!…”
BestValue: „Nu aveți nicio legătură, nu implică niciun cost suplimentar”.
Reporter Atac: „Sigur, da?! Fiindcă am primit e-mail, în care eram anunțat că biletul meu de avion a fost validat. Dar eu n-am niciun bilet de avion. Nu vreau bilet de avion.
BestValue: „Eu vă confirm încă o dată faptul că acel bilet de avion, fiind virtual, nu implică niciun cost suplimentar”.
Reporter Atac: „OK, atât voiam, să nu mă trezesc cu vreo factură, pentru un bilet de avion…”
BestValue: „Cu drag!”

La momentul respectiv, reporterii atacpersoana.ro au solicitat autorităților să explice cum este posibil ca un duty-free să emită „bilete virtuale” pentru a justifica niște tranzacții ilegale, însă nimeni nu a reacționat.
Doar funcționarul TAROM, care ne-a transmis că Lăscuț este intangibil, fiindcă îi are pe toți politicienii și funcționarii cu amante la mână și că până și președintele Klaus Iohannis este monitorizat de angajații BestValue.