Șase polițiști din Gorj au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor si tortură de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Din grup fac parte mascati și fostul șef al Politiei Novaci. Potrivit rechizitoriului, cei șase ar fi fost implicați în lovirea unui bărbat din Novaci care nu a oprit la semnalul polițiștilor și a acroșat cu mașina un polițist. Ulterior, bărbatul a fost prins și bătut în duba mascaților și chiar în sediul Poliției Novaci.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21.00 – 23.00, polițiști din cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

„(…) deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Politiei Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne se arată în rechizitoriu.

Din cauza rănilor, bărbatul bătut a avut nevoie de 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale.