Adrian Thiess, poreclit în mediul de afaceri „Abi Talent”, care a avut probleme mari din cauza „drapelului lui Avram Iancu” – etichetat de istorici drept un fals grosolas – a sărit de la Iohannis la George Simion.

Partidul AUR va lupta pentru Cotroceni sub bagheta unui mason etichetat de presa financiară „Abi Talent al afacerilor”

Adrian Thiess, cel care, în urmă cu aproape un deceniu defila pe străzi cu un drapel despre care spunea că i-ar fi aparținut lui Avram Iancu. Pentru a cumpăra stindardul respectiv, Thiess ar fi făcut cheta, convingând mai mulți afaceriști să investească 50.000 de euro, urmând ca banii să se dubleze după ce acesta ar fi fost vândut la licitație. Numai că, în momentul în care istoricii au afirmat răspicat că drapelul respectiv era un fals grosolan, fiind probabil un steag de biserică, nicidecum stindardul lui Avram Iancu, reprezentanții casei de licitație au anulat vânzarea publică. „Există corpusuri de documente în care se spune clar că steagul românilor la 1948 avea culorile roşu, alb, albastru.

Nu se pomeneşte de altceva. Părerea mea este că nu-i altceva decât un simplu prapor de biserică”, susţinea, la momentul respectiv, istoricul Gelu Neamţu, citat de Monitorul de Cluj.


Datorită unor asemenea afaceri și datorită faptului că îl apreciază pe Abi Talent, Adrian Thiess a fost poreclit de Săptămâna Financiară „Abi Talent al afacerilor din România”. De altfel, familia lui Thiess chiar are proiecte împreună cu Abi Talent, al cărui tată a fost închis pentru proxenetism. „Abi are un proiect în lucru cu fiul meu, Elias, ei fiind, de fapt, și prieteni; fiul meu fiind și el unul din exponenții acestui gen de muzică din România, chiar dacă la milioane de vizualizări distanță de prietenul său, Abi”, a spus Adrian Thiess, potrivit romaniatv.net, reușind să se facă de râs în întreaga țară.

Fals-nefals, afaceriștii convinși de Thiess să dea 50.000 de euro au rămas cu banii „investiți”.

Pentru că îi place să se implice activ, Thiess a discutat și despre conflictul pe care Abi Talent îl avea cu Alex Velea și Antonia. De altfel, Thiess a demonstrat faptul că se implică trup și suflet și atunci când finul său a anunțat că divorțează, iar afaceristul ar fi sunat-o pe fina părăsită, pentru a o consola.

Pe Abi Talent, Thiess l-a dojenit părintește.

„Tot acest așa-zis conflict este unul infantil și nu onorează niciuna dintre părți. Lui Abi evident că i-am spus asta, cu Alex Velea nu am avut plăcerea să mă cunosc și nu îmi premit să emit păreri prin intermediul unor terți și nici nu dau lecții de bună purtare nimănui în general cu excepția copiilor mei”, a declarat Adrian Thiess.

Fascinați de proiectul cu drapelul lui Avram Iancu – etichetat drept un fals grosolan, care i-ar fi ușurat de bani pe zece afaceriști – și de proiectul cu fiul de proxenet Abi Talent, liderii partidului AUR l-au convins pe Thiess să coordoneze campania la prezidențialele din 2024. Un element care a cântărit greu în CV-ul masonului apropiat de Klaus Iohannis a fost, probabil, și acela că în urmă cu 12 ani, pentru lansarea unui site, Thiess l-a adus la Bucureşti pe ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov.

Pe lângă faptul că se trăgea cu Gorbaciov de șireturi, Thiess, care va conduce din umbră campania AUR, a fost indicat drept un om de încredere al unor oligarhi ruși – printre care și fostul agent KGB Alexander Lebedev, proprietarul ziarului britanic „The Independent” care a renunțat la funcții după sancțiunile aplicate Rusiei în contextul războiului din Ucraina.