Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a dezvăluit cum s-a răzbunat pe fostul președinte Emil Constantinescu. Totul a pornit după refuzul lui Constantinescu de a mai participa la alegeri în anul 2000. 

„Aveam o supărare foarte mare pe domnul președinte Emil Constantinescu în anul 2000. Nu a mai vrut să participe la alegeri și eram supărat teribil de lucrul acesta. Domnul Emil Constantinescu și-a făcut un partid, după ce PNȚCD a ieșit din Parlament. Domnul președinte ar fi trebuit atunci să candideze nu pentru sine. Puțin îmi păsa mie de ce sentimente are el: că îi e scârbă, că e învins de Securitate… te privește!

A făcut partidul Forța Populară. A apărut la prima astfel de manifestare. Eu ce am făcut? Eram chinuit de sete de răzbunare. Nu sunt un bun creștin…

Îl văd așa cum se așează și vine fotoreporterul cu o poză. Domnul Constantinescu era așezat cu capul pe „po” din numele „Forța Populară”. Nu se vedea „po” din pricina capului. După care i-am spus fotoreporterului să închidă cadrul, astfel încât să nu se mai vadă „ră” din „Forța Populară”. Nu mă putea nimeni să țin până unde ține cadrul fotografiei. Nu am comis niciun trucaj! N-am falsificat nimic. Așa era el așezat cu capul acolo…

O fotografie face cât o mie de cuvinte în sensul manipulării crunte pe care am practicat-o. Dacă a fost frumos din partea mea să fac asta, nu știu…”, a spus Cristian Tudor Popescu.