Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, susține că sesizările cetățenilor sunt soluționate de fiecare dată, dar nu mereu așa cum se așteaptă oamenii, deoarece instituția primește multe plângeri care nu sunt de competența sa, „o competență din ce în ce mai limitată în ultima perioadă”.

Șeful DNA a anunțat că s-a gândit să solicite unele modificări legislative care să extindă competența Direcției Naționale Anticorupție.

De fiecare dată sesizările populației sunt soluționate, dar nu de fiecare dată cum se așteaptă cetățenii. Având în vedere expunerea mediatică a DNA, foarte mulți dintre cetățeni își caută dreptate la DNA, dar de multe ori fără ca faptele arătate în plângerile acestora să fie de competența DNA.

Cetățenii își caută dreptate la DNA și dacă este vorba despre un teren pe care trebuie să îl moștenească, sau despre certurile cu vecinii. Noi analizăm aceste plângeri, dar în același timp suntem obligați de normele legale să le trimitem instituțiilor competente. Acest lucru duce la dezamăgirea cetățenilor care au sperat în dreptatea făcută de DNA.