Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, a anunţat, marţi, că va sprijini „cu toate forţele” revenirea echipei de fotbal Steaua în Liga I, în condiţiile în care în prezent se află în eşalonul secund, iar actuala legislaţie interzice promovarea echipelor departamentale.

Vasile Dîncu a făcut anunţul mult aşteptat de fanii roşi-albaştri, în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul împlinirii a 75 de ani a Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

„Vreau să vă spun că sunt hotărât să sprijinim cu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie clubul Steaua. Şi este problema conducerii clubului să găsim cea mai bună soluţie pentru ca sportivii noştri să poată să joace în Liga I. Sprijin acest proces şi vă promit că acest lucru se va întâmpla. Voi sprijini cu toate forţele ca Steaua să fie din nou în prima ligă”, a afirmat ministrul Apărării, în discursul pe care l-a avut pe stadionul Steaua.

Gloria sportului românesc poate fi readusă prin intermediul unor cluburi precum CSA Steaua, susţine Vasile Dîncu.

„Trebuie să fim întotdeauna recunoscători campionilor olimpici, mondiali ai acestui club. Este o performanţă care aduce glorie României. Putem spera că sportul, prin cluburi precum Steaua, va reuşi să ridice din nou flacăra naţiunii noastre, pentru că suntem o naţiune puternică.

Din păcate, trăim un moment pe care trebuie să-l depăşim cât mai repede. Steaua face parte din istoria noastră, din patrimoniul nostru, din patrimoniul României. Clubul Steaua nu poate fi înjurat, este al României, al armatei României şi al poporului. Trebuie să deschidem acest templu al sportului pentru copii, este o casă a tuturor steliştilor, a steliştilor veritabili”, a mai spus ministrul, conform Agerpres.

CSA Steaua a sărbătorit 75 de ani de la înfiinţare pe stadionul din Bulevardul Ghencea, în cadrul unei ceremonii la care au participat foşti şi actuali campioni olimpici, mondiali şi europeni ai clubului bucureştean, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, ministrul Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, foşti conducători ai grupării sportive.

În cadrul evenimentului care a avut loc pe stadionul Steaua, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, şi Eduard Bachide, secretar de stat în cadrul MApN, le-au oferit emblema de onoare şi alte distincţii militare unor ofiţeri din cadrul armatei române.

Totodată, au fost premiaţi câştigătorii Cupei Steaua 75 şi a campionilor olimpici ai CSA Steaua.

Evenimentul a fost urmat de uun meci de fotbal demonstrativ între o echipă a fostelor glorii ale Stelei şi o echipă naţională a României.