Scandalul dintre designerul Adina Banea și afaceristele acuzate că i-ar fi furat bunuri de un sfert de milion de euro generează un adevărat cutremur la vârful unor instituții cheie: după ce angajații de la Protecția Copilului au fost dați pe mâna DNA fiindcă au participat la o acțiune cu iz de șantaj de hărțuire a unui minor, procurorii acuzați de tergiversarea cercetărilor au fost trimiși în fața Inspecției Judiciare.
Conform unui document intrat în posesia jurnaliștilor atacpersoana.ro, Consiliul Superior al Magistraturii face cunoscut faptul că petiția în care sunt sesizate presupuse abateri disciplinare de către doi procurori de la Parchetul Sectorului 1 a fost trimisă Parchetului de pe Curtea de Apel București și Instecției Judiciare.

În petiția transmisă CSM, Adina Banea acuza faptul că procurorii care s-au ocupat de plângerile penale depuse ea nu ar fi acționat chiar ca la carte.


„Vă solicit efectuarea unei verificări prealabile în vederea constatării indiciilor prezentate de către subsemnata în cuprinsul prezentei sesizări referitoare la comiterea de abateri disciplinare repetate și cu vădita rea intentie în desfășurarea activității profesionale de către domnului procuror IORDAN LAURENȚIU- ȘTEFAN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 și a domnului Prim Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1, ALIN COZMA, comise cu ocazia instrumentării dosarului penal nr. 474/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1. De asemenea, vă solicit efectuarea cercetării disciplinare, admiterea prezentei sesizări, exercitarea acțiunii disciplinare și sesizarea Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea aplicării sancțiunilor disciplinare prevăzute de lege, în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârșite de către aceștia””, explică, în petiția sa, afacerista Adina Banea.

Mai mult, designerul susține că are motive serioase să suspecteze că unele probe din dosar s-ar fi evaporat și a cerut ca Inspecția Judiciară să verifice toate documentele anexate la dosar. „Solicit verificarea integrității volumelor ce formează dosarul penal 474/P/2019, prin comparație cu volumele pe care le deținem in duplicat, (realizat înainte de preluarea cauzei de către dl procuror Iordan) toate acestea întrucât exista bănuieli mai mult decât rezonabile referitor la ascunderea sau distrugerea unor documente /inscrisuri de către acesta, in scopul denaturării fluxului de evenimente infractionale, respectiv de infracțiuni grave săvârșite in concurs si in participatie directa, de către Pastin Carmen/Stroe Andreea/Bistriceanu (fosta Stroe) Patricia, respectiv Bistriceanu Adrian”, este solicitarea designerului.