Victor Ponta a reacţionat, duminică, la România TV, în condiţiile în care doi tineri au murit din cauza unei supradoze de droguri la festivalul SAGA din Bucureşti. Fostul premier susţine că protejarea tinerilor ar trebui să fie o prioritate pentru statul român şi a criticat faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu avut nicio reacţie în cazul acestei tragedii.

„Am fost singurul care a reacţionat în faţa unei tragedii. Am copii, trăiesc în Bucureşti. O tragedie nu e un accident. S-a întâmplat o dată la 100 de ani să existe droguri la un festival.

Nu mă aşteptam să ia poziţie domnul Iohannis. S-a întâmplat o tragedie la Colectiv. A ştiut imediat. Corupţia ucide. A cerut demisii. Nu vreau să fie cineva cinic şi fără inimă cum a fost domnul Iohannis atunci.

Problema drogurilor nu o chestiune care s-a întâmplat o dată la un festival, e un fenomen.

Trăiesc în Capitală, am copii care îmi povestesc. În toate liceele din oraşele mari, din Bucureşti, Cluj, Timişoara, în şcoli, la evenimente există reţele şi n-am auzit pe nimeni să spună că politica statului român e să ne protejăm tinerii sau să arestăm cât mai mulţi traficanţi.

Nu cred că domnul Iohannis şi-a oprit week-end-ul pentru tragedia de la festivalul SAGA”, a declarat fostul premier Victor Ponta