Gelu Oltean, fost șef al Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI), va fi judecat pe fond alături de Vanessa Youness pentru trafic de droguri de mare risc în Dosarul Ayahuasca, după ce judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Dâmbovița a validat legalitatea rechizitoriului DIICOT.Între timp, Gelu Oltean scrie pe blogul personal despre „Etica în Ayahuasca”.

Tribunalul Dâmbovița a declarat încheiată etapa de cameră preliminară în dosarul în care Gelu Oltean și Vanessa Youness au fost trimiși în judecată în legătură cu ședințele de la Clinica Youness, unde auto-intitulata „doctoriță” ținea ședințe de șamanism și administra, contra cost, băutura pe care triburile din Amazon o numesc „Ayahuasca”, iar procurorii DIICOT îi zic „drog de mare risc, pe bază de Dimetiltriptamină”.

În treacăt fie spus, substanța e interzisă de lege și e pe aceeași listă cu marijuana, canabisul și cocaina. Asta face din Gelu Oltean un exemplu pentru ceilalți inculpați pentru trafic de droguri, cărora nu le-a venit încă ideea de a face reclamă la „marfă” și după trimiterea în judecată.

Iată-l pe Gelu Oltean pe holurile Curții de Apel București, la ultimul termen de judecată din dosarul de trafic de influență al Vanessei Youness, cea care l-a „tratat” cu Ayahuasca.

Ce a decis Tribunalul Dâmbovița

Iată decizia pe scurt a Tribunalului Dâmbovița:

  • „Constată competenţa, legalitatea sesizării cu rechizitoriul emis la data de 18.06.2021 în dosarul nr. 2446/D/P/2020 de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa
  • Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr.2446/D/P/2020.
  • Dispune începerea judecății.
  • Prorogă stabilirea primului termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.
  • Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri. Pronunţată astăzi, 24.05.2022, prin punerea copiei minutei prezentei încheieri la dispoziţia procurorului, a inculpaţilor, a părţii responsabile civilmente şi a părţii civile, prin mijlocirea grefei instanțe”.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată pe rolul Curții de Apel Ploiești.