Aflată în arest în Bulgaria, după ce a încercat să fugă din țară, Elena Udrea , condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, ar urma să afle miercuri, 1 iunie, dacă va fi adusă în România pentru a fi încarcerată.

Decizia va fi luată de Curtea de Apel de la Sofia.

Tribunalul din Blagoevgrad a decis pe 20 aprilie că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

Curtea de Apel de la Sofia ar urma să pronunțe miercuri decizia definitivă privind cererea de extrădare formulată de către autoritățile din România.

Până acum, instanța a amanat de mai multe ori pronunțarea sentinței.

Avocaţii lui Udrea au cerut amânarea pe 18 mai, sperând că între timp, până la următorul termen, la Bucureşti se va pronunţa o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei.

În cazul în care va fi extradata, fostul ministru va începe în România executarea pedepsei de șase ani de închisoare la Penitenciarul Târgşor.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

UPDATE:Elena Udrea rămâne în arest, în Bulgaria, decizia a fost anunțată, miercuri, de magistrați