Urmează discuții cu Aurescu

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a ajuns l-a București, unde s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Cei doi au discutat timp de două ore, la Palatul Victoria, despre situația din Ucraina. 

Ministrul afacerilor Externe Bogdan Aurescu va avea, vineri, consultări politice cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, cu prilejul vizitei pe care oficialul de la Kiev o efectuează în România, la invitația șefului diplomației române.

Dmitro Kuleba a venit la București la invitația șefului diplomației române. De asemenea, oficialul ucrainean se va întâlni și cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, pentru consultări politice.

Cei doi sunt așteptați să susțină declarații comune de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Externe, a transmis MAE. 

„Aștept cu nerăbdare să-i urez bun venit colegului și prietenului meu Dmitri Kuleba mâine dimineață, la București. România este alături de Ucraina”, a scris Aurescu, joi, într-un mesaj pe Twitter.

Looking forward to welcome my colleague and friend @DmytroKuleba tomorrow morning in #Bucharest. Romania🇷🇴 stands with Ukraine🇺🇦.— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) April 21, 2022

Ministrul ucrainean de Externe vine la București după o vizită în Bulgaria. Referitor la această vizită, Kuleba a scris pe Twitter următorul mesaj: „Am vorbit cu omologul meu din Moldova Nicu Popescu. Am salutat interzicerea de către Moldova a panglicii Sf. Gheorghe și semnelor „V” și „Z”, folosite ca simboluri ale agresiunii ruse și crimelor de război din Ucraina. Am discutat, de asemenea, toate problemele importante ale cooperării bilaterale ucrainene-moldovenești”, a scris Kuleba. 

Spoke with my Moldovan counterpart @nicupopescu. I welcomed Moldova’s ban on the ribbon of St. George and the signs ‘V’ and ‘Z’ used as symbols of Russian aggression and war crimes in Ukraine. We also discussed all important issues of the Ukrainian-Moldovan bilateral cooperation.— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) April 21, 2022

Din informațiile existente, ministrul ucrainean de externe a ajuns luni seară în Bulgaria cu maşina, trecând prin România, într-o vizită care nu a fost anunţată public în prealabil. El a încercat la Sofia să convingă politicienii bulgari să livreze arme ţării sale, dar fără succes.