Joi, 20 ianuarie 2022, în platoul Realitatea Plus, la pasa dintre emisiunile moderate de Alexandra Păcauraru și Laurențiu Botin, a avut loc un dialog savuros în care Iulian Bulai a menționat numele PSD-iștilor pe care îi îndrăgește și alături de care ar bea un pahar de vin:

„Laurențiu, crezi că domnii de la PSD, PNL, USR, UDRM, care își aruncă vina și fac acest ping-pong, dacă s-ar vedea lângă domnul Chiriță, șeful ANRE, că tot este în Punta Cana, ar bea și ei un șpriț? Ar sta și ei așa să mai fumeze?“, a întrebat Alexandra Păcuraru.

„La Bulai nu știu“, a reacționat Laurențiu Botin.

„Eu nu conduc, nu fumez, pe domnul Chiriță nu-l știu.“, a punctat Iulian Bulai.

„Păi nu, că se zboară în Punta Cana, nu se merge cu mașina“, a completat Alexandra Păcuraru.

„Iulian, zi și mie acum, pe bune“, a insistat Laurențiu Botin.

„Cu Florin Manole de la PSD aș bea un pahar de whisky, de vin. E singurul PSD-ist cu care aș bea un pahar de vin. Pe domnul Chiriță nu-l știu.“

„Dar care e singura PSD-istă care ar beneficia de același tratament?“, a întrebat un alt invitat al emisiunii.

„Evident că vorbesc despre colega mea de circumscripție, Oana Bulai. Aș bea un pahar de vin alături de Oana Bulai.“, a răspuns Iulian Bulai.

Oana Bulai: PSD, măsuri ferme pentru descurajarea creșterii facturilor la energie și gaze naturale

Facturile primite de români în ultima lună sunt cu adevărat exagerate și imposibil de acoperit pentru multe familii din țara noastră, precizează Oana Bulai,  deputat PSD de Neamț.

Tocmai de aceea era necesar ca Guvernul să ia măsuri pentru a-i proteja pe români.

Pentru a face față acestor creșteri alarmante de prețuri, pentru consumatorii casnici PSD a propus ca începând din luna februarie să fie adoptate măsuri punctuale. Printre acestea s-au regăsit scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum.

Scopul măsurilor prezentate de PSD:

– SCĂDEREA FACTURILOR POPULAȚEI la energie electrică;

– SCĂDEREA FACTURILOR la energie electrică pentru ECONOMIE;

– Descurajarea creșterii ulterioare de prețuri;

– Descurajarea conduitei speculative.

Astfel, conform anunțului făcut de premier, la energie plafonul va fi redus de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului va crește de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ.

Pentru IMM-uri, dar și pentru consumatorii mari, va fi plafonat preţul la 1 leu pe KW. La gaz plafonul va scădea de la 0,37 lei la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW.

Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW, precizează Oana Bulai.