Un medic din Brăila este cercetat penal pentru purtare abuzivă, după ce a împins-o și a făcut-o proastă pe bunica unui pacient. Totul a avut loc în cabinetul medicului, iar la discuțiile tensionate au asistat mai multe cadre medicale. 

Cadrul medical a fost filmat de bunica băiatului, iar imaginile au apărut pe internet.

Conform discuțiilor surprinse în videoclip, femeia era nemulțumită de faptul că medicul i-a operat nepotul, deși acest lucru nu ar fi fost necesar. De asemenea, ea spune că a fost chemată la cabinet de către medic și a plătit de mai multe ori consultațiile.

Femeia are acuzații și la adresa asistentei șefe, despre care spune că este amanta medicului.

În replică, medicul îi spune că este „proastă” și o întreabă „cui îi vorbești tu așa?”, în timp ce o împinge pe femeie.

Și asistenta șefă reacționează și îi spune bunicii că o va da în judecată, pentru că „m-am săturat de grupurile interlope din oraș”.

Poliția a deschis dosar penal de purtare abuzivă și a amendat-o pe bunică

„Ieri (luni – n.red.), în jurul orei 12:30, polițiștii au fost sesizați de către personalul medical al unui spital din municipiu, cu privire la faptul că într-un cabinet s-ar afla o persoană ce are un comportament recalcitrant”, a transmis Poliția Brăila.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a găsit-o pe bunica pacientului, în vârstă de 49 de ani, din Brăila, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei conform Legii nr. 61/1991 și cu amendă în valoare de 500 de lei potrivit Legii nr. 55/2020.

Femeia le-a povestit atunci oamenilor legii că a fost jignită și agresată de doctorul care urma să-i consulte nepotul.

„În cauză a fost întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”, conchide Poliția Brăila.

Reacția conducerii spitalului

Managerul spitalului spune că medicul a ajuns să aibă acest comportament pentru că a fost provocat de femeie, care l-a jignit de mai multe ori.

„Din ce am văzut pe imaginile filmate, îmi este destul de greu să îmi dau seama exact de context. Pot să va spun doar că, de la început, femeia a avut o atitudine agresivă, fără niciun respect față de cadrele medicale. Doctorul, pe care îl cunosc că fiind un om foarte calm de obicei, cred că a avut acest comportament, greu de înțeles, din cauza acestei stări de agresivitate continue.

Nu consider că au fost încălcate drepturile pacientului, dar îmi este greu să mă pronunț având în vedere că eu nu cunosc decât o frântura din acest context mult mai larg”, a declarat managerul Spitalului Județean Brăila, Delia Rasnoveanu.