Conflictul a izbucnit când un angajat de-al lui Gigi Nețoiu a surprins o turmă de caprine într-o cultură de vița de vie ce aparținea omului de afaceri, din extravilanul comunei Cetate. Persoanele care însoțeau turma au devenit violente și l-au atacat pe angajat, după care i-au distrus mașina. Poliția a venit de urgență la fața locului și a oprit o adevărată tragedie.

„În cursul acestei zile, în jurul orei 12.30, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Cetate au fost sesizați de un bărbat de 35 de ani, din comuna Cetate, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de mai multe persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit faptul că, bărbatul de 35 de ani a surprins o turmă de caprine într-o cultură de vița de vie, din extravilanul comunei Cetate.

În urma unor discuții contradictorii cu persoanele care însoțeau animalele, bărbatul ar fi fost amenințat cu acte de violență și lovit cu un obiect contondent în zona brațului drept. De asemenea, autoturismul cu care se afla acesta ar fi fost lovit, fiind spart geamul lateral dreapta spate.

Conflictul a fost aplanat de polițiștii deplasați la fața locului, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, amenințare și distrugere, desfășurându-se activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Gigi Nețoiu a declarat, la România TV că e o problemă mai veche cu aceste clanuri.

„În Cetate, acum un an jumătate, a fost o crimă. Doi bărbați, un tată și un fiu, au omorât un bărbat. Poliția nu a luat niciun fel de măsură. Este incredibil ce s-a întâmplat aici. El are capre și eu am cumpărat împreună cu Borcea 30 de hectare de vie. Eu am anunțat poliția, nu am văzut. A fost tentativă de omor, a dat cu toporul în mașină exact cum ați văzut. Un angajat de-al meu era să fie mort dacă nu se ferea. E aceeași poveste ca la Bolintin.”, a declarat Gigi Nețoiu.

Angajatul a povestit, încă speriat, despre incidentul care i-a umbrit ziua.

”Eu în calitate de angajat al domnului Nețoiu am fost la vie. Atunci l-am văzut pe om cu caprele. I-am spus că nu are voie și a început să înjure și să amenințe. Pe drum ne-am întâlnit cu fiul acestuia. A ieșit cu toporul la noi”, a spus angajatul lui Gigi Nețoiu.

Forțele de ordine au intervenit de urgență la fața locului și au reușit să stingă scandalul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

”Polițiștii au intervenit de urgență, situația a fost aplanată de polițiști. S-a făcut un dosar penal.”, spun reprezentanții Poliției.