Avocatul ieșean Mihail Vlasov  a fost condamnat la opt ani de închisoare anul trecut după ce a luat bani din bugetul Camerei de Comerț a României pentru a-i juca la jocuri de noroc.

Judecătorii nu înțeleg cine trebuie să execute silit averea fostului președinte al Camerei de Comerț, fiind vorba de un prejudiciu de 60 de milioane de lei. Astfel, de 10 luni, dosarul este plimbat între instanțele din Iași și București.

Ultima dată dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care ar urma să decidă cine va recupera prejudiciul.

Acesta va trebui să returneze 53,8 milioane lei către Camera de Comerţ şi 6,1 milioane lei către Romexpo SA, din care 11,6 milioane lei în solidar cu alţi condamnaţi, iar aproape 50 milioane lei, în nume propriu.


În noiembrie 2020, Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind încarcerat în penitenciarul Vaslui.

Vlasov a fost acuzat că şi-a însuşit sume importante de bani din bugetul Camerei de Comerţ, în numerar sau prin plăţi efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc. Grosul banilor, respectiv 47,6 milioane lei, au fost retraşi efectiv de la casierie, din fondul aflat la dispoziţia biroului de conducere a Camerei, alţi 702.500 lei fiind cheltuiţi cu cardul. Vlasov şi-ar fi folosit influenţa asupra altor membri ai conducerii Camerei de Comerţ şi Romexpo SA, determinându-i să semneze CONTRACTE în fals şi convenţii în favoarea familiei sau apropiaţilor lui Vlasov.