Anchetatorii italieni de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Zborului (ANSV) au anunţat că datele obţinute din cutia neagră a avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu nu sunt relevante. 

Specialiştii în aviaţie sunt de părere că avionul s-a prăbuşit fie din cauza unei defecţiuni la motor, fie din cauza unui infarct suferit de miliardar. Aeronava a intrat în picaj cu un minut înainte de impact şi a căzut rapid, aproape vertical.

“Din păcate, analiza aprofundată şi extinsă efectuată de ANSV a datelor recuperate a evidenţiat indisponibilitatea datelor de zbor referitoare la zborul care s-a încheiat odată cu accidentul. Niciun fişier din LDR (n.r. – înregistratorul de zbor) nu se referă, de fapt, la evenimentul survenit”, au anunţat oficialii ANSV, conform Stirileprotv.ro.

Oficalii ANSV au precizat că singurele informaţii găsite în cutia neagră sunt din perioadele în care aeronava s-a aflat în întreţinere în Elveţia. Avionul de mici dimensiuni Pilatus PC-12 cu destinaţia Olbia, în care se afla omul de afaceri Dan Petrescu şi familia acestuia, s-a prăbuşit pe data de 3 octombrie, la Milano, la doar câteva minute de la decolarea de pe aeroportul Linate.

Opt persoane si-au pierdut viata printre care miliardarul Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, soţia sa, Dorotea Petrescu Balzat (65 de ani) şi fiul lor, Dan Ştefan Petrescu (30 de ani). Potrivit „Corriere della Sera”, celelalte victime sunt Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, soţia sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, fiica de 34 de ani a fostului comentator de Formula 1, Dan „Miki” Alexandrescu, şi fiul lor, Raphael, născut la Milano, pe 16 ianuarie 2020. În tragedie s-a stins şi Miruna Anca Wanda Lozinschi, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline şi bunica lui Rafael. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Petrescu.

Sistemele de monitorizare a zborurilor arată că avionul înmatriculat în România a avut probleme la câteva minute de la decolare.

A deviat de la traseu, iar asta le-a atras atenţia controlorilor de trafic.
În imaginile obţinute de publicaţia italiană a fost surprinsă aeronava lui Dan Petrescu care se îndreaptă aproape perpendicular către sol. În videoclip se vede chiar şi momentul în care aeronava se izbeşte cu viteză de clădire şi se ridică un nor mare de fum negru şi gros.