Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum. „La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La fata locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, 1 desc și 20 ambulante Smurd și SAJ cu 57 de pompieri militari”, a transmis ISU.

Incendiul este lichidat. S-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. S-a început transferul pacienților către Spitalul Județean Prahova.

La fața locului a ajuns și Raed Arafat.

UPDATE Managerul serviciului de ambulanţă Prahova, Mădălin Ipatie, a afirmat la Antena 3 că una dintre persoanele transportate la UPU Ploieşti este o angajată a spitalului, infrmieră de 51 de ani, care a suferit arsuri câmd încercat să intervină. Aceasta ar urma să fie transportată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Cei doi bărbaţi decedaţi au fost găsiţi carbonizaţi.

Un număr de 15 bolnavi au fost transferaţi la UPU Ploieşti.

Alti trei bolnavi au refuzat transferul la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean Ploieşti.

UPDATE: Potrivit antena3.ro, în incendiul de la Ploiești au murit doi bărbați de 74 și 75 de ani. Aceeași sursă mai arată că o asistentă care a încercat să ajute ar fi suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, în urma incendiului de la Ploiești două persoane au murit și 16 au fost evacuate. Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări.

Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești.


UPDATE: „Secţia era nouă – este secţia renovată, de pediatrie – instalaţia electrică nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat dar, într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie.. s-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiştii, cauza incendiului”, a