Liviu Dragnea, fost lider PSD, a făcut luni seara noi declarații legate de politica din România la ora actuală. Invitat în emisiunea lui Marius Tucă și a lui Ion Cristoiu, acesta a făcut o serie de mărturisiri legate de fostul său partid politic, dar și despre președintele Klaus Iohannis. Fostul social-democrat susține că șeful statului are un plan în care este inclus și PSD-ul.

Liviu Dragnea a decis să facă o serie de mărturisiri legate de tot ceea ce se întâmplă pe plan politic în România. Acesta susține că social-democrații fac parte dintr-un plan al președintelui, ba chiar afirmă că aceștia au fost mână în mână cu Iohannis și Cîțu în septembrie, amânând moțiunea de cenzură. Fostul lider al social-democraților susține că nu este de acord cu modul în care acționează acum partidul și cu deciziile pe care le-au luat în ultima perioadă.

Nici nu pot să fac o analiza a noului PSD. Au negat tot ce a fost înainte de actuala conducere. PSD este de mult timp în jocul lui Iohannis. Eu vă citesc și nu sunt foarte de acord cu ultimul editorial în care ați spus că Iohannis nu are un plan. Ba are un plan și PSD este în el. Ei au fost parte din acest joc atunci când au bătut palma cu Iohannis si Cîtu amânând moțiunea în septembrie. După care au depus moțiunea de cenzură. Ca și partid de opoziție serios, în momentul în care dai un Guvern jos, îl dai pentru că nu e bun, nu îl dai apoi prima reacție a PSD este că nu știe ce va face. Preiei guvernarea pe această perioadă grea. Nu poți în politică să mergi doar pe lucruri care iți aduc un câștig electoral și politic.”, spune Liviu Dragnea.

Există posibilitatea refacerii USL? Dragnea răspunde la această întrebare

Fostul președinte PSD are o serie de informații pe care vrea să le facă publice. Luni seara, în cadrul interviului oferit lui Marius Tucă și lui Ion Cristoiu, acesta a susținut că președintele Klaus Iohannis își dorește doar două lucruri, ambele pentru ca el să dețină puterea absolută în stat.

„Iohannis a vrut 2 lucruri importante: ca PNL să fie controlat de el 100%, cu Ludovic Orban nu putea să facă lucrul acesta și al doilea obiectiv, omul care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui.”, spune Liviu Dragnea.

Fostul social-democrat a primit o întrebare legată de refacerea USL la care a dat imediat răspunsul, fără să stea prea mult pe gânduri. În trecut, această refacere era una dintre variante, însă nu poate spune sigur dacă acum mai este.

„Până acum o lună da, era una din variante. În conducerea PSD erau 3 grupări: o grupare constituită în jurul lui Dancu și Grindeanu. O alta grupare, Marcel Ciolacu care are înțelegere cu Iohannis ca Boc să ajungă la prezidențiale și Ciolacu premier. Și o altă grupare Gabi Firea, era vorba de 2024 ”, a mai spus Liviu Dragnea.