O parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocați numai pentru bisericile din București, de la Guvern și din bugetul Capitalei, în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel. La capătul a opt luni de documentare, jurnaliștii de la Recorder au descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb, în persoana Patriarhului Daniel.

Radu Mihaiu ,primarul Sectorului 2, susține că a decis în urma acestei anchete jurnalistice să nu mai acorde finanțare pentru biserici dacă nu justifică fiecare cheltuială, totul pentru a evita „umflarea” prețurilor la lucrările de reabilitare

„Am urmărit cu mare interes investigaţia Jurnalistilor. Știam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informații despre istoricul acestor ajutoare financiare, informații pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme.

Am susţinut şi susţin în continuare sprijinirea a 2 componente ale activităţii bisericii: componenta culturală şi componenta socială.

În mandatul meu a fost votat sprijin financiar pentru 2 parohii şi o mănăstire:

450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita

430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea

133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari (nu 700.000 cât spune domnul Iorga în reportaj)

Nu toate sumele aprobate au fost plătite. Asigur toţi cetăţenii sectorului 2 că nu voi mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate.

E musai să se facă lumină rapid în aceste cazuri. Suspiciunile care planează acum asupra acestor achiziţii vor afecta chiar și proiectele benefice pentru comunitate”, a spus Radu Mihaiu.