Victor Ponta a spus că a primit informaţii potrivit cărora la congresul de ieri au fost liberali care au mers acolo deşi aveau Covid-19.


„Dumneavoastră credeţi că ieri s-au făcut 5.000 de teste şi că toate erau negative? Hai să fim serioşi. Ştiu eu de la liberali, de liberali care aveau Covid şi au venit la congres, că trebuiau să voteze, că dacă nu votau…”, a spus Victor Ponta, duminică seara, la România TV.

Victor Ponta a spus că a primit informaţii potrivit cărora la congresul de ieri au fost liberali care au mers acolo deşi aveau Covid-19.

Întrebat dacă se poate proba afirmaţia pe care a făcut-o, Ponta a spus: „Cum, că au plecat acasă toţi? Au venit din toate zările, au plecat în toate zările… Sunt convins că dacă cineva ar investiga anumiţi delegaţi care trebuiau să fie în izolare, cu siguranţă… dar nu o să investigheze nimeni, că na, încă sunt ei la putere. Dacă era Congresul PSD, cred că se închidea după zece minute, îi lua DSP-ul pe toţi”. 

Rareș Bogdan, reales prim-vicepreședinte al PNL

Florin Cîţu a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Acesta s-a înscris în cursă alături de Ludovic Orban. După aflarea rezultatului, Orban a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Astăzi, într-o nouă reuniune la Partidului Naţional Liberal, Rareș Bogdan a fost reales la Consiliul Național al PNL organizat la Romexpo în funcția de prim-vicepreședinte al PNL.

Potrivit unor surse din partid, Rareș Bogdan a obținut 1107 de voturi, în timp ce Adrian Veștea a fost votat de 690 de delegați. Alte 45 de voturi au fost declarate nule.

Europarlamentarul Rareș Bogdan face parte din echipa de prim-vicepreședinți pentru Biroul Executiv al PNL anunțată duminică dimineața de Florin Cîțu:

Prim-vicepreședinți:

Rareș Bogdan (prim-vicepreședinte Comunicare și Relații Internaționale);

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova – prim-vicepreședinte Mediul de Afaceri, Societate Civilă;

Lucian Bode – prim-vicepreședinte Strategii Politice;

Gheorghe Flutur – prim-vicepreședinte Politici Publice.

După ce Florin Cîțu a fost ales sâmbătă președinte al PNL, duminică are loc un Consiliu Național, tot la Romexpo, în care se vor alege celelalte funcții de conducere din Partidul Național Liberal. La Consiliul Național participă 2.000 de delegați