Președintele Consiliului Național al PSD,Vasile Dancu susține că afirmațiile lui Liviu Dragnea în ceea ce îl privește nu sunt deloc adevărate. Liderul PSD precizează că nu a fost propus premier, așa cum a afirmat Dragnea.

EL a vrut să facă scandal atacând PSD-ul și vrea prin asta să intre cumva în discuția publică ca fiind actor. Nu o să vorbesc despre el și mai am câteva motive. El este în momentul de față într-o situație destul de grea. Eu respect prietenia așa cum știu eu. Nu îmi schimb sentimentele în funcție de ceilalți. El a inventat foarte multe lucruri în acea dezbatere. Probabil și-a creat o memorie falsă, cum se întâmplă în situații critice: uiți de fapt ce s-a întâmplat și începi să fantazezi, începi să-ți aduci aminte lucruri care-ți convin și mai ales în situații foarte tragice. Nici nu vreau ca intrând în sarabanda amintirilor să-i prejudiciez libertatea din acest moment. Și atunci prefer să păstrez o tristețe pentru că un prieten, un om pe care l-am ajutat foarte mult, a încercat să mă folosească și înainte, dar și acum, pentru a se cățăra undeva mai sus. De data aceasta nu o să fiu scară pentru Liviu Dragnea.

Nu mi se pare semnificativ ce a spus el pentru viața politică și nici cinstit. A inventat foarte multe lucruri și asta mă întristează.

Nu-mi aduc aminte să mă fi propus cineva, eu n-am auzit, pe mine premier… În afară de Liviu Dragnea și cu tine (n. r.: Cozmin Gușă), care a spus că eu voi fi premierul. Eu nu am vorbit cu Liviu Dragnea despre asta. Mie nu mi-a promis că mă pune premier și nici nu am așteptat să mă pună premier. Chiar îmi făcusem un proiect pentru Ministerul Culturii.

Partidul nășit de Dragnea e limitat de faptul că vine cu persoane și personaje vechi. Este o ciorbă reîncălzită. E foarte complicat să găsești și să faci în politica românească o revenire spectaculoasă. Nimeni nu a reușit să facă asta. Mai ales foștii președinți de partide”, a spus Vasile Dîncu, la Gold FM.

Vasile Dîncu nu-i dă prea multe șanse de reușită lui Liviu Dragnea cu noul proiect politic.

„Încercarea lui de a apărea victimă îi aparține și nu va avea foarte lungi picioare această nouă postură de luptător împotriva sistemului. Există foarte mulți oameni care au trăit în acea perioadă și foarte multă lume știe cum s-a mișcat el. Îi doresc succes cu noul partid, dar îi doresc să rămână liber”, a conchis Vasile Dîncu.

Context

Fostul lider PSD Liviu Dragnea afirmă că PSD-ul „este predat total la Iohannis” de către actuala conducere, că sunt partide „infiltrate” de serviciile secrete şi că „cel mai mult este infiltrat PSD-ul, conducerea PSD, cu două excepţii: Gabriela Firea și Paul Stănescu. Dragnea a relatat într-un interviu la Realitatea PLUS că, după alegerile parlamentare din 2016, câștigate de PSD, Eduard Hellvig și Florian Coldea i-au cerut să-l desemneze premier pe Vasile Dîncu.