Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nu o să îşi facă partid politic atunci când nu va mai fi preşedinte al PSD, iar când va fi „o frână în viitorul PSD”, o să aibă „maturitatea de a pleca”.

Întrebat într-o conferinţă de presă ce părere are despre faptul că Liviu Dragnea a anunţat că va sprijini un nou partid, Ciolacu a spus: „Eu nu o să îmi fac partid politic după ce nu o să mai fiu preşedintele PSD şi mi se pare şi corect ca la un moment dat să nu mai fiu preşedintele PSD. Mai mult, o să am maturitatea de pleca când eu o să fiu o frână în viitorul PSD”.

Ciolacu a precizat că Liviu Dragnea a anunţat că a înfiinţat sau că susţine o nouă formaţiune politică, iar asta înseamnă că „intrăm într-o logică de partid politic, de adversari politici” şi este normal să aducă acuze actualei conduceri a PSD.

„Fiecare decide cum doreşte să facă politică. Îi urez multă sănătate domnului Dragnea. Aud poveşti cum… eu nu îl cunosc pe Coldea, eu nu îl cunosc pe Maior, cred că l-am văzut o singură dată, iar pe Coldea nu l-am prins.
Domnul Dragnea – a spus dânsul – îi cunoaşte.
Să vii cu poveşti despre cum se făcea justiţie la telefon, în care un şef de serviciu vorbea cu un procuror sau judecător, că nu am prea înţeles, să vii cu poveşti de jumătăţi de adevăr în care tu ai fost parte şi, poate, la un moment dat, într-o zi, ai lipsit de la ciorba de burtă şi s-a hotărât să te condamne şi pe tine şi să vii să ataci acum conducerea… Eu nu am nimic împotrivă să atace conducerea PSD, poate să o atace, dar hai să punem lucrurile în matca lor corectă dacă vrem să fim corecţi”, a susţinut acesta.

Ciolacu a mai spus că el nu a fost contactat de niciun şef de serviciu secret pentru a lua o anumită hotărâre politică.