Președintele Klaus Iohannis ține să îi dea o replică dură președintelui PNL, Ludovic Orban, cel care l-a atacat constant în ultimele săptămâni.

Şeful statului a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Klaus Iohannis se poziționează tranșant în legătură cu Florin Cîțu și arată că, în opinia sa, premierul nu are motive să demisioneze și nici să fie demis. Mai mult, Iohannis a spus că Florin Cîțu poate guverna până la următoarele alegeri.

Cu privire la criza guvernamentală, el a arătat, marţi, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS.

Şeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri, informează Agerpres. 

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis.