Fosta şefă a Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea a fost trimisă în judecată în anul 2017 de procurorii DNA. Acum , procesul ei a ajuns la final.Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis să majoreze pedeapsa principală aplicată inculpatei Laurenţia Mariana Militaru „pentru săvârşirea infracţiunii de abuzul în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial (faptă din anul 2012), de la 1 an închisoare la 3 ani închisoare”.

Pedeapsa este cu suspendare, iar sentinţa este definitivă.

  Fosta şefă a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea (DSP), Laurenţia- Mariana Militaru, a fost trimisă în judecată, în august 2017, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, dintre care una în formă continuată, de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanţa. În prima instanţă, Tribunalul Tulcea a decis marţi, 17 decembrie 2019, să o condamne pe fosta şefă a DSP Tulcea la 3 ani de închisoare cu suspendare. 
Din dosarul instrumentat de procurori reiese că şefă a DSP Tulcea, în perioada 2012-2013, ”în calitate de director al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea, a încheiat la preţuri supraevaluate două contracte cu societatea comercială administrată de inculpatul Vizireanu Mircea-Radu, cu ocazia atribuirii unor lucrări de execuţie privind întreţinerea şi amenajarea sediului Direcţiei.

 Cele două contracte atribuite în mod nelegal au vizat lucrări de reparaţie instalaţie canalizare subsol şi ”achiziţie cazan de apă caldă pentru centrala termică în valoare totală de 87.535 lei, lucrări ce au fost efectuate doar în proporţie de aproximativ 10% cu toate că preţul a fost achitat integral”. 


Procurorii DNA Constanţa susţin că Laurenţia-Mariana Militaru a achiziţionat cazanul de apă caldă la un preţ supraevalut de trei ori faţă de cel real. Conform procurorilor DNA, directoarea DSP Tulcea este acuzată şi de faptul că în anul 2015 ”Laurenţia-Mariana Militaru, în aceeaşi calitate şi beneficiind de ajutorul unui alt inculpat, a încheiat cu societatea administrată de acesta din urmă un contract privind achiziţia de ”lucrări de reparaţie instalaţie / reţea termică” în valoare totală de 110.030 lei. Şi în această situaţie lucrările contractate au fost parţial efectuate cu toate că preţul contractului a fost achitat integral”.