Ludovic Orban spune că nu exclude varianta ca alegerile interne din PNL să fie influențate de diverse servicii secrete. 

Președintele PNL a acuzat că, în timpul campaniei pentru șefia PNL, a observat mai multe lucruri care i-au ridicat semne de întrebare. 

„Nu am susţinut ideea statului paralel, care e o sintagmă întrebuinţată foarte larg. Sigur că, aici, societatea civilă trebuie să fie permanent în gardă, pentru că se ştie că totdeauna oameni care lucrează în structuri care de multe ori au o acţiune care nu se desfăşoară în plină lumină publică, la vedere, pot să îşi depăşească competenţele şi pot să influenţeze decizii în zone în care nu au dreptul să intervină”, a spus Ludovic Orban, la un post TV.

Din punctul meu de vedere, serviciile nu au ce să caute în administraţie, serviciile nu cu ce să caute în justiţie, serviciile nu au ce să caute în zona economică, în zona privată, nu au ce să caute în zona media.

De-a lungul timpului, au apărut diferite dezvăluiri privind implicarea. Democraţia este permanent sub pericol. Întotdeauna există oameni care vor mai multă putere şi oameni care vot să exercite puterea fără responsabilitate. Din cauza asta, societatea civilă, partidele politice – am uitat să spun că serviciile nu au ce să caute în partidele politice – partidele politice trebuie să fie foarte atente la orice fel de interferenţă a unor entităţi care practic… şi când vorbesc de servicii, nu vorbesc numai de servicii interne, vorbesc şi de servicii externe, pentru că se ştie că totdeauna există acţiuni care sunt mai puţin vizibile care pot să afecteze deciziile în statul român”, a mai spus liderul PNL.

Totodată, întrebat în ce măsură crede că membri ai unor servicii secrete româneşti sunt implicaţi în campania prin care se încearcă schimbarea sa de la şefia PNL, acesta a replicat: „Este foarte greu să demonstrezi dacă există vreo intervenţie din partea unui serviciu de informaţii pentru că, de regulă, acţiunile pe care le desfăşoară serviciile de informaţii nu se desfăşoară la vedere, se desfăşoară, ca să spun aşa, în zona invizibilă. Pe de altă parte, să ştiţi că sunt o serie de lucruri care s-au întâmplat în această campanie, care mi-au pus serioase semne de întrebare.”