Primarul Capitalei, Nicușor Dan, ne-a promis marea cu sarea. 

Există o singură problemă pe care actualii primari din București ar fi putut să o rezolve nemaiputând da vina pe ”greaua moștenire” lăsată de PSD. Și totuși, nici pe-aia nu au rezolvat-o!

Nicușor Dan susținea că are patru proiecte mari pentru rezolvarea problemei traficului în București: metroul de suprafață pe infrastructura CFR existentă, 15 mari parcări în jurul Capitalei, în sistem park & ride, extinderea, optimizarea și electrificarea rețelei de transport public STB și semaforizarea inteligentă a traficului rutier.

Cu ce ne-am ales până acum? Cu nimic, traficul este din ce în ce mai groaznic în condițiile în care avem pandemie și mulți lucrează de acasă. Oamenii parchează peste tot – pe trotuare, pe treceri de pietoni, iar Nicușor Dan nu face nimic. Marea mișcare cu transportul din București de când a venit el la Primăria București este… că e la 1 august se scumpeşte transportul în comun. Preţul unei călătorii cu autobuzul sau tramvaiul creşte de la 1,3 lei la 3 lei şi cel al unei călătorii cu metroul, combinată cu transportul de suprafață va fi de 5 lei. 

Situația cu parcările din București nu intră în categoria probleme de tipul ”greaua moștenire” lăsată de PSD. USR-PLUS ar fi putut să o rezolve rapid, dar nu riscă să-și piardă din votanți. Eliberarea trotuarelor și trecerilor de pieton ar fi o măsură nepopulară și este mai convenabil pentru ei să ne sufocăm în trafic, fără parcări, decât să facă ceva. Ceva altceva decât măriri de tarife pentru biletele la autobuz.

Iar Nicușor Dan a făcut totuși ceva: nu a făcut el 15 mari parcări, dar a făcut una și bună, adică a transformat Bucureștiul într-o singură și mare parcare.