Aflat în campanie electorală pentru șefia partidului, ce se va decide la congresul din 25 septembrie, actualul lider al PNL, Ludovic Orban, a trecut și la atacuri la adresa USR PLUS, în paralal cu săgețile aruncate către contracandidatul său, premierul Florin Cîțu.

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a spus Orban, duminică, la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău.

Deputatul USR PLUS, Cosette Chichirău, i-a răspuns pe măsură: 

„Nici eu nu l-am auzit pe Ludovic Orban să le ceară demisia lui Costel Alexe și Mihai Chirica, amândoi acuzați de grave fapte de corupție. Și nici nu l-am auzit să spună ceva despre primarii PNL acuzați de pornografie infantilă sau de violarea unei minore. Ludovic Orban ar trebui să se uite mai întâi în propria ogradă și abia apoi să vorbească despre partenerii de guvernare”.„Nu contează câte cruci îți faci. Contează să nu furi, să nu minți și să nu îi trădezi pe oamenii care și-au pus încrederea în tine”, a mai scris ea pe Facebook.