Medicul Alexandru Rafila spune că i se pare greu explicabil refuzul cadrelor medicale de a se vaccina. „Dacă eu am un risc de 1000 de ori mai mare dacă mă îmbolnăvesc decât dacă mă vaccinez, eu personal prefer să mă vaccinez”, a afirmat profesorul.

„Mi se pare greu explicabil, dar sigur şi în rândul persoanelor medicale există persoane care sunt influențate de medicina alternativă. Eu nu am nimic împotriva acestei medicine alternative, nu o blamez, dar sunt foarte multe lucruri pe care nu poţi să le înlocuiești cu medicina alternativă. O boală infecțioasă vă spun cu siguranță că poţi să încerci cu medicina alternativa….Nu poţi să influențezi lucrurile astea.

A, dacă ai dureri articulare sau alte lucruri de genul ăsta şi faci acupunctură, sigur are un efect, are şi explicație, are şi o bază rațională, un efect pozitiv de exemplu, al acupuncturii practicate de mii de ani. Dar dacă ai o boală infecțioasă, nu o să poţi să rezolvi printr-o metodă să spunem alternativă”, a spus Alexandru Rafila la un post TV.

„Sunt anumite vaccinuri care favorizează tromboze sau anumite vaccinuri care pot produce miocardite, dar sigur că lucrurile astea sunt inerente. Gândiți-vă că această populaţie care să spunem nu ar fi fost vaccinată şi făcea infecție, complicațiile inclusiv miocardita, inclusiv tulburările de coagulare, ar fi fost mult, mult mai numeroase.

De asta se pun lucrurile în balanță întotdeauna. Dacă eu am un risc de 1000 de ori mai mare dacă mă îmbolnăvesc decât dacă mă vaccinez, eu personal prefer să mă vaccinez”, a mai spus Alexandru Rafila.