Şeful Poliţiei Mehedinţi, Sorin Coman, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce miercuri a fost ridicat de forţele speciale în urma unor percheziţii realizate de DIICOT, într-un dosar de trafic de țigări.

Miercuri au fost organizate peste 150 de percheziții la firme şi polițiști de frontieră din vestul şi sud-vestul ţării.

Cei menţionaţi sunt acuzaţi că ar fi implicaţi în traficul ilegal de tigări. La această acţiune amplă au participat procurorii DIICOT – Structura Centrală şi ofițerii DGA. A fost vizată destructurarea unor grupări infracționale care conlucrează în vederea comiterii infracțiunii de contrabandă.

Conform primelor informaţii, aceste grupări erau protejate de mai mulți polițiști, în schimbul unor sume de bani pe care ei le primeau periodic. Prejudiciul creat în acest caz ajunge la 4 milioane de lei.

„În această dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii DGA efectuează peste 150 de percheziții în județe din sudul și vestul țării. Acțiunea vizează destructurarea unor grupări infracționale care conlucrează în vederea comiterii infracțiunii de contrabandă.

Grupările erau protejate de mai mulți polițiști, în schimbul unor sume de bani pe care aceștia le primeau periodic de la lideri”, au transmis DIICOT și Direcția Generală Anticorupție (DGA).