Trei persoane au fost reținute, joi seara, între care și primarul din Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, Robert Ștefan, după ce o copilă de 12 ani a susținut că a fost violată și, în urma relațiilor sexuale, a născut un copil.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut, joi seara, 3 persoane.

Cercetările în acest caz se fac comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între persoanele reținute este și primarul comunei Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, pentru act sexual cu minor și influențarea declarației.

Faptele s-ar fi produs în urmă cu 3 ani, când fata avea 12 ani, și se pare că ea ar fi fost amenințată să păstreze tăcerea. Între timp, ea a născut un copil.

Joi dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut cinci percheziții, la domiciliile unor personae, precum și la sediul primăriei. Perchezițiile s-au desfășurat în localitățile Ștefăneștii de Jos și Dascălu.

Este foarte interesant cum va evolua cazul, în conditiile în care procurorul general afirma în plenul CSM că trebuie analizată problema consimtamantului pentru minorele care au „au avut experiențe sexuale soldate cu nașteri sau alte forme de procreare”.