Chiar daca situatia ridicarii gunoiului din sectorul 1 este critica ,primarul Clotilde Armand a reusit sa isi faca timp sa participe la un concurs de sah.

Aceasta a gasit ca solutie de rezolvare a problemelor o postare pe facebook.

Edilul a transmis, vineri, pe pagina sa de Facebook că a transmis o solicitare în acest sens către Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

“Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, a scris Armand pe Facebook.

Pe de altă parte edilul spune că a ajuns la un acord cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1.

“În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a continuat Armand.

Ea a rugat cetățenii să sune în continuare la Poliția Locală și să anunțe unde nu este ridicat gunoiul, promițând că aceste probleme se vor opri curând.

“Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit. Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine”, a încheiat primarul.Prefectul Capitalei: Evaluăm situaţia în cazul cererii de declarare a stării de alertă în Sectorul 1 în problema gunoiului

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, vineri, că evaluează situaţia din Sectorul 1, unde s-a suspendat activitatea de colectare a gunoiului de către compania Romprest şi Primăria solicită declararea stării de alertă, urmând să se consulte şi cu autorităţile sanitare şi de mediu.

„Evaluăm situaţia, mă voi consulta şi cu autorităţile sanitare şi de mediu şi vom analiza şi documentaţia pe care Primăria Sectorului 1 ne-o trimite şi apoi vom avea un răspuns”, a transmis Stoica, într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că va convoca vineri consultări pe această temă.Ministrul Mediului: Gunoaiele nu rămân pe stradă

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că starea de alertă reprezintă o soluţie de moment şi că situaţia se poate rezolva printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei Sectorului 1.

“Vom avea o întâlnire mai mult ca sigur săptămâna viitoare pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, gunoaiele nu rămân pe stradă, trebuie să avem soluţii în continuare pentru colectare selectivă şi sortare acolo acest lucru s-a făcut şi în condiţiile în care s-a făcut este prioritatea ministerului. Se va termina şi această dispută juridică şi probabil se va ajunge la un contract nou, cel puţin aceasta este intenţia primăriei pentru a pune pe noi baze contractuale şi juridice prestarea acestui serviciu public. Suntem în contact cu Primăria, vom avea întâlnire săptămâna viitoare”, a explicat Tanczos Barna, citat de News.ro.

Întrebat dacă instituirea stării de alertă în Sectorul 1 pe tema gunoaielor, cum a solicitat primarul Clotilde Armand, este o soluţie, ministrul Mediului a răspuns: “Este o soluţie de moment. Am mai avut o situaţie similară în sectorul unde s-a închis o staţie de sortare şi atunci s-a apelat la această soluţie juridică şi administrativă, ajută pe moment această intrare într-o stare de alertă sau anunţarea acestei stări ajută la găsirea unei soluţii de moment până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică”.

Tanczos Barna nu crede că situaţia de la Sectorul 1 se va rezolva cu amenzi.