ULTIMA ORĂ Romprest anunță că A SUSPENDAT salubrizarea Sectorului 1

Romprest precizează că nici contractul cu depozitul Iridex nu a fost prelungit, de data asta de Primăria București, condusă de Nicusor Dan, astfel că gunoaiele nu mai pot fi duse acolo.

Compania Romprest Service SA va aduce la cunostinta ca operatorii statiilor de sortare/tratare a deseurilor colectate si transportate de catre Romprest au limitat activitatea incepand cu data 22.05.2021, iar incepand cu 01.06.2021 au suspendat integral activitatea, din cauza neachitarii serviciilor prestate in beneficiul Sectorului 1.

Totodata, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de catre Primaria Municipiului Bucuresti, iar Autoritatea contractanta, careia ii revine aceasta obligatie legala, nu a dispus o solutie alternativa, pana la acesta data, desi a fost notificata in mod repetat in acest sens, inca din data de 09.04.2021. Astfel, incepand cu data de 01.06.2021, deseurile care nu mai necesita tratare si sunt colectate separat de catre Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat si agreat de catre Autoritatea contractanta, prin urmare deseurile respective nu mai pot fi colectate.

In consecinta, programele curente de colectare a deseurilor vor inregistra intarzieri si modificari, dictate de adaptarea la situatia (speram temporara) de imposibilitate de a preda deseurile colectate separat, atat cele generate de populatie si institutiile publice din subordinea Primariei Sectorului 1, cat si cele rezultate din operatiunile de salubrizare stadala si salubrizarea depozitelor necontrolate de deseuri.”, anunță Romprest.