Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis un mesaj dur premierului Florin Cîțu, după ce acesta din urmă a spus că nu vrea să comenteze despre capacitatea de înțelegere a celor cu care intră în dialog.

Președintele PSD i-a răspuns lui Florin Cîțu, după discuțiile tensionate pe tema PNMR în contextul în care premierul a afirmat că nu vrea să comenteze capacitatea de înțelegere a celor cu care intră în dialog.

Pe de altă parte, premierul a declarat joi, după discuțiile cu delegația PSD, condusă de Marcel Ciolacu, despre Planul Național de Redresare și Reziliență ca este surprins de faptul că social-democrații au venit însoțiți de lideri sindicali.

Ciolacu: Mie mi-ar fi rușine în locul premierului”

„La început am făcut referirea la această suficienţă şi aroganţă. Nu ştiu unde se doreşte a se duce. Mie mi-ar fi ruşine în locul primului-ministru când am o absorbţie de 227 de milioane, sub comanda mea.

Să stau să mă ocup, să îi răspund PSD-ului pe Facebook, sau mie personal şi în loc să îmi pun miniştri la muncă şi să mă ocup, pentru ce plătim cu toţii. Acum câteva zile, era la IMM-uri, măsura trei. Peste 27.000 de IMM-uri româneşti au accesat această măsură. Ieri am aflat că ea nu mai e. Există nişte suspiciuni de fraudă şi aceste 27.000 de firme, trebuie să acceseze din nou.

Eu în locul dânsului, aş vedea ce se întâmplă în ograda lui. Faptul că lucrurile nu arată bine, scumpirile sunt simţite. Nivelul de trai a scăzut imens în România. Priorităţile românilor sunt cu totul altele decât aroganţa.

Toate vor merge în lanţ, mai ales la produsele alimentare. Vor fi primul tampon. Mie mi-e foarte simplu acum, să îi spun domnului prim-ministru şi unor guvernanţi, că acest vaccin ne scapă şi ne fereşte de COVID. El nu ne vindecă, nici de aroganţă, nici de incompetenţă, nici de prostie. Să nu creadă că dacă se vaccinează scapă de aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la „Sinteza Zilei”, emisiunea moderată de Mihai Gâdea la Antena 3.

Când va depune PSD moțiune de cenzură împotriva cabinetului Cîțu

Marcel Ciolacu a anunțat când va depune PSD moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu.

„În această sesiune. Vom depune moţiune de cenzură, pentru că lucrurile nu mai pot continua aşa. Vom ajunge la un grad de îndatorare de peste 60%. Avem un deficit mult prea mare. Este un deficit excesiv pe care să îl poată suporta românii în acest moment. Se strâng argumente de la zi la zi”, a declarat Ciolacu.