Tensiunile din coaliția PNL – USR PLUS Constanța se amplifică din cauza pozițiilor contradictorii dintre cele două tabere politice în ceea ce privește prezența lui Horia Constantinescu în echipa restrânsă a primarului Vergil Chițac.

Totul vine după ce Vergil Chițac l-a luat în echipă pe Horia Constantinescu la scurt timp după câștigarea alegerilor locale, deși acesta i-a fost contracandidat la Primăria Constanța din partea PSD. 

Horia Constantinescu a fost pus în funcția de director executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din cadrul administrației locale și conduce de facto această direcție-cheie în cadrul instituției.

Tensiuni în coaliția PNL – USR PLUS. Ce i se reproșează lui Horia Constantinescu și lui Vergil Chițac

Cei de la USR PLUS îi reproșează primarului că i-a dat prea multe atribuții fostului șef al Protecției Consumatorului și că unele dintre acestea coincid cu cele ale viceprimarului Florin Cocârgeanu de la USR PLUS.

La toate acestea, se adaugă și reproșurile cu referire la comportamentul lui, despre care susțin că este controversat în relația cu agenții economici din Constanța.

,,In loc sa vada profesionalismul de care a dat dovada Horia Constantinescu ,unii se leaga de tot felul de tampenii neadevarate s-au inventate.”a declarat o sursa din interiorul pnl

Activitatea lui Horia Constantinescu a stârnit reacții controversate pe rețelele de socializare după ce a început să facă live-uri cu diferite locuri din oraș și stațiunea Mamaia, pline de mizerie și gunoaie lăsate de agenții economici, uneori folosind apelative precum „nesimțiți”.

Horia Constantinescu a refuzat că comenteze situația

Contactat de jurnalisti pentru a comenta situația tensiunilor din Coaliție și acuzațiile care i se aduc, Horia Constantinescu ne-a răspuns că nu face declarații legat de politică. 

„Nu comentez în niciun fel lucruri legate de politică în administrația publică locală”, a spus Horia Constantinescu.