Luis Lazarus, unul dintre conspiraționiștii care au încercat să-și ridice notorietatea, în pandemie, contestând existența virusului și acuzând planurile Ocultei Mondiale, s-ar fi îmbolnăvit de Covid și acum ar fi internat la spital.

Potrivit Gândul, Lazarus – care până acum le recomanda altora să se trateze de virus acasă, „cu o ciorbiță, o fripturică și o țuică“, s-a prezentat la Spitalul Universitar din București, iar după ce s-a confirmat diagnosticul, a fost internat.

A avut simptome de răceală, și-a făcut testul și s-a internat la Spitalul Universitar

România TV, post la care Luis Lazarus era abonat în studiouri, unde-și expunea pe larg, aproape seară de seară, teoriile conspiraționiste, a confirmat știrea Gândul, adăugând că a fost internat după ce a făcut un test PCR care a confirmat suspiciunea de infectare.

Familia lui Luis Lazarus a refuzat să comenteze informațiile, dar o sursă apropiată conspiraționistului afirmă că acesta a prezentat simptome de răceală. Joi și-a făcut testul și a descoperit că are Covid. N-a stat pe gânduri și s-a internat.

Pe contul său de Facebook, Lazarus n-a mai postat nimic de 4 zile. În ultimele două săptămâni pusese poze de la Slujba de Înviere ținută de un alt conspiraționist, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, unde Lazarus a fost prezent alături de Diana Șoșoacă.

Până să se îmbolnăvească, spunea că nu există morți de Covid, iar boala se tratează acasă, cu ciorbiță, fripturică și țuică

Lazarus a participat, ca ajutor al senatoarei conspiraționiste, la mai multe mitinguri de protest împotriva măsurilor sanitare de prevenire a infectării cu virusul. În martie, Șoșoacă le spunea susținătorilor săi că are informații despre un plan ca ea, soțul ei și Lazarus să fie internați „la spitalul de nebuni”. Senatoarea n-a precizat cine are acest plan.

La România TV a acuzat că pandemia este o farsă și a pretins că sunt mai mulți oameni vindecați decât cei declarați bolnavi. De asemenea, a pretins că morții de Covid n-ar fi reali: “Noi am făcut proteste şi la aceste proteste arătaţi-mi un singur om care s-a îmbolnăvit. (…) În România, aşa cum arătau statisticile anterioare covidului, existenţei covidului erau şapte sute şi ceva de morţi pe zi, în care cel puţin două sute mureau de infecţii pulmonare, respiratorii şi aşa mai departe, chestiuni la o adică se asociază într-o manieră destul de suspectă cu covidul. De unde îşi trag ei aceşti decedaţi cu covidul…“.

Românilor care se îmbolnăvesc, Lazarus le recomanda: „Hai, să auzim de bine! Dacă simțiți că răciți un pic: ciorbiță, fripturică și o țuică!“.