Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, dar și city-managerul orașului, Gabriel Harabagiu, au fost puși sub acuzare într-un dosar al DIICOT în care sunt inculpați și alți angajați din cadrul instituției publice, dar și patronul unui ziar local, avocați și notari.

Surse judiciare au precizat că Mihai Chirica are calitatea de inculpat în acest dosar, după ce a fost audiat la DIICOT în cursul zilei de luni. El este acuzat de omisiunea sesizării, infracțiun pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă, scrie Europa Liberă.

Aceleași surse au precizat că procurorul de caz nu a dispus măsuri preventive împotriva lui Chirica.

Inculpat în dosarul cu numărul 21D/P/2021 mai este și Vasile-Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Iașului, în prezent city-manager al orașului.

Potrivit surselor, pe lista inculpaților se mai află Violeta Asimionesei, Florin-Claudiu Asimionesei – patronul publicației „Bună Ziua Iași”, Irina Iacob – avocat, Gabriel Ghergheșanu – angajat al Primăriei Iași, Florin-Alexandru Mustiață – fost arhitect-șef al Primăriei Iași, Victor Gavriluță – inspector GIS Cadastru, Ionuț-Răzvan Costin – notar, Raluca Andriescu și Iulia Păduraru – notar.

Alți angajați cu funcții de execuție din cadrul Primăriei Iași, precum Doina Florescu, Letiția Palaga sau Denisa Ionașcu au fost audiați ca martori în acest dosar.