Gabriela Firea a spus că, din cauza incompetenței guvernului, care nu știe să gestioneze bine crizele politice din coaliție, România riscă să nu ia niciun euro de la UE prin PNNR.

Din acest plan, care așa cum îi spune titulatura este unul național, nu este unul de partid sau de grup, este posibil să se aleagă praful tocmai pentru că a fost gândit în cheie strict politică.

USR nu a fost de acord ca pe acest proiect să contribuie cu idei valoroase pentru țară, societatea civilă, sindicatele, patronatele alte structuri asociatetive.

„Din acest plan, care așa cum îi spune titulatura este unul național, nu este unul de partid sau de grup, este posibil să se aleagă praful tocmai pentru că a fost gândit în cheie strict politică.

De nenumărate ori, atât prin comisii de specialitate cât și direct din interpelări, parlamentarii au solicitat domnului ministru Ghinea să înțeleagă că nu este lucrarea sa de diplomă, ci este proiectul național.

Atac dur la Ghinea: „S-au dus cu metafore…”

Dumnealui a considerat că este o lucrare a domniei sale, o teză, o lucrare de control și trebuie să se ocupe.

Săptămâna trecută în cadrul comisiei senatoriale de Administrație Publică Locală am depus împreună cu alți colegi social democraţi un amendament demonstrând utilitatea prezenței la toate negocierile de la Bruxelles a ministrului dezvoltării, indiferent cum îl cheamă.

Pentru că asta nu înțeleg ei, nu trebuie să personalizăm se transformăm un plan național de reziliență într-o lucrare personală, la geografie, sau la orice altceva, că trebuie să lucrăm împreună.

Noi nu putem să mergem acolo cu vorbe. S-au dus cu vorbe, cu metafore. Anul acesta nu vom primi niciun ban, niciun euro.

Motivul este incapacitatea guvernului de a gestiona crizele politice din interiorul arcului guvernamental și a faptului că doar USR a vrut să își pună amprenta pe acest proiect, care este național.

Firea: Ghinea, „un elev corigent”

Au votat împotriva colegului lor de coaliție din partea UDMR ministrul dezvoltării. Nici măcar pe dumnealui nu la-au acceptat în această dezbatere.

Domnul Ghinea s-a comportat ca un elev corigent care s-a dus totuşi la un examen că poate îi pică o lecţie la care totuşi a trecut.

Cum să te duci cu autostrăzi dacă tu trebuie să reconstruiești ţara post COVID-19”, a declarat Firea la Antena 3.