Un membru al partidului AUR a publicat în luna februarie a acestui an o listă cu „trădătorii de patrie” care „ar beneficia” de pedeapsa capitală dacă ar fi reintrodusă în România.

Printre cei care se regăsesc pe lista realizată Cezar Victor Năstase se află personalități din societatea civilă care în luna februarie semnaseră o scrisoare deschisă, adresată liderilor din coaliția de guvernare, prin care li se cerea să încheie orice dialog cu partidul AUR.

Zeci de persoane, acuzate că sunt „trădători de țară”

Autorul listei, membru al partidului AUR, susține că lista nu este completă.

„Dacă s-ar putea reintroduce pedeapsa capitală, aceasta ar trebui aplicată în special cozilor de topor și trădătorilor de patrie, cei care au devalizarea țării și vânzarea activelor românești către străini, adică celor responsabili de marea corupție care a sărăcit și umilit neamul românesc”, transmite Cezar Victor Năstase în postarea din februarie, care ulterior a fost ștearsă.

Cezar Victor Năstase, membru AUR, vrea exterminarea mai multor oameni

Un membru AUR vrea exterminarea mai multor români: A publicat lista „trădătorilor de patrie” care ar trebui executați
Sursă FOTO: investigatoria.ro

Toate persoanele care ale căror nume apar pe listă au semnat o scrisoare deschisă către liderii coaliției. Aceștia le solicitau guvernanților să rupă dialogul cu reprezentanții partidului AUR, relatează investigatoria.ro.

„Partidul AUR este o formațiune politică ce s-a dovedit a fi, în scurta sa existență pe scena publică românească, purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă. Un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste și naționaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraționiste, anti-globaliste și anti-individualiste, și cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte (este de notorietate, de exemplu, că persoana propusă de AUR drept candidat la funcția de prim-ministru se proclamă deschis drept un înflăcărat admirator al unor figuri de tristă amintire din trecutul negru al României ori că parlamentari ai aceluiași partid au simpatii pentru legionari sau intelectuali legionari din perioada interbelică), care se exprimă frecvent împotriva societății liberale și a sistemului instituțional de valori al democrației liberale, nu poate fi un partener de dialog într-o democrație”, se susținea în scrisoare.