Gabriela Firea îl critică din nou pe Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Senatoarea PSD susţine că „NIMICușor Dan a venit la Primăria Capitalei să strice, în loc să construiască”, după ce Nicuşor Dan este obligat de o instanţă de judecată, să ducă la capăt o licitație publică.

Problema tramvaielor din București


„Ce ghinion pe bucureșteni să fie conduși de un primar care și-a făcut un scop din a bloca proiecte! Ce ghinion pe bucureșteni să aibă un primar care mai mult stă ascuns, decât la serviciu. Dacă mai era nevoie de încă o dovadă că NIMICușor Dan a venit la Primăria Capitalei să strice, în loc să construiască, iată că a venit. S-a ajuns la o situație incredibilă în București: Primarul General este obligat de o instanță de judecată, printr-o decizie definitivă, să ducă la capăt o licitație publică. Mai bine spus, un judecător a decis că în Capitală este nevoie de tramvaie, nu cum a stabilit actualul edil. NIMICușor Dan a cerut anularea licitației pentru tramvaie românești, fără motive întemeiate. Singurul motiv a fost că licitația a fost organizată pe când eu conduceam Primăria Capitalei. Nu aș vrea să cred că a fost un motiv și faptul că aceste tramvaie sunt produse de o firmă din Pașcani și nu de compania de la Arad. A propos, oare câți bani a acceptat să dea în plus pentru cele 100 de tramvaie care vor fi livrate de la Arad? Și când va veni primul tramvai?

La semnat contractul s-a grăbit actualul edil, chiar dacă el era deja semnat de mine și echipa mea. Oare este nevoie de instanță pentru fiecare proiect blocat de actualul primar doar pentru că a fost început de mine și echipa mea? Pasajul de la Doamna Ghica stă blocat de aproape o jumătate de an! E haos în trafic în principalul punct de ieșire/intrare în Bucuresti dinspre E85. Să nu mai vorbesc de sutele de muncitori care au lucrat acolo și nu au primit salariile.

La fel este și în Prelungirea Ghencea, poate chiar mai rău. Toată lumea a arătat cu degetul lucrările în ritm de melc de la pasajul Domnești, dar se poate ca fix lucrarea primăriei să rămână în urmă. Să nu mai spun de blocurile de locuințe sociale din zona respectivă, unde se bate pasul pe loc. În schimb, NIMICușor Dan și echipa sa pregătesc un tun imobiliar, un cadou din bani publici pentru proprietarii de clădiri istorice, uitând că scopul principal al consolidărilor sunt blocurile de locuințe. Suntem în luna Aprilie, iar Capitala nu are încă bugetul aprobat și Investițiile”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.