După ce mormanele de gunoi au blocat Primăria Sectorului 1, instituția condusă de către Clotilde Armand se află din nou într-un blocaj, de această data cu un miros mult mai înțepător, de fraudă. În aceste zile se votează proiectul de buget, însă cosnilierii PNL au descoperit cu stupoare că din lista de proiecte și instituții lipseau  Administrația Piețelor, Centrul Cultural și Administrația Școlilor. Cele trei structuri erau desfințate conform noii organigrame, dar la mijloc există o hotărâre judecătorească care repune în plan, vechea organigramă cu cele trei structuri decin active, astfel, să fie bugetate fiecare în parte.

Sebastian Burduja: “PNL nu votează un buget ilegal!”

De aici a pornit un întreg scandal, iar PNL-iștii rămân fermi pe poziție, doresc transparență și ca totul să se desfășoare în legalitate. „Dacă aceste informații sunt reale, asistăm la abuzuri și încălcări grave ale legii, rezultatele unui joc de orgoliu care periclitează activitatea Primăriei și, implicit, viața tuturor locuitorilor din sector. Pentru noi, însă, contează mai puțin modul în care primarul Sectorului 1 își duce propriile războaie, ci respectarea legii și stoparea haosului administrativ. Termenul pentru votarea bugetului se apropie. Este inacceptabil că din 30 martie, de când Tribunalul București a emis decizia de suspendare a HCL 291/2020 (revenirea la vechea organigramă), primarul și aparatul executiv nu au luat nicio măsură pentru a reveni în legalitate. De aproape trei săptămâni, primarul se încăpățânează cu un proiect de buget ilegal, iar pentru PNL încălcarea legii este o linie roșie peste care nu vom trece niciodată. O somăm public să înceteze aceste scandaluri inutile și să respecte decizia Tribunalului București!”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

PNL- ul cere demisia omului Gabrielei Firea:”Este regretabil”

De aceași părere este și viceprimarul Sectorului 1, Ramona Porumb.  a declarat că proiectul de buget propus de către primarul Clotilde Armand are o problemă de legalitate, fiind construit pe baza unei organigrame a Primăriei Sectorului 1 aprobată prin Hotărârea nr. 291/ 04.12. 2020 a Consiliului Local care a fost suspendată de către instanță. Pasul către normalitate din punctul de vedere al liberarilor pentru a stopa ilegalitățile primărului USR, Clotilde Armand, este revenirea la vechea organigramă și bugetarea celor trei instituții defectuos desființate, plus o demisie din cabinetul Clotilde Armand. Astfel, filiala PNL sector 1 a cerut în mod public demisia persoanei pe care o consider vinovată de derapajele petrecute în ultimele săptămâni la Primăria Sectorului 1, anume secretarul general, Lavinia Ionescu. “Este regretabil ca primarul Clotilde Armand a ales sa lucreze cu un om care a facut parte din cercul restrans al fostului primar PSD Gabriela Firea, care a numit-o sef peste Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti”, sunt de părere mai mulți PNL-iști din fruntea partidului.