Noi măsuri au fost luate în dosarul morții bărbatului din Pitești. Un jandarm a fost reținut pentru 24 de ore în acest caz, un altul este cercetat, iar dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București.
Parchetul Militar București a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că dosarul a fost declinat de către Parchetul Tribunalului Argeș pentru cercetări în cazul a doi subofițeri de la Inspectoratul Județean Argeș. Ei sunt cercetați, alături de cei doi polițiști arestați deja în acest dosar, pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Potrivit sursei citate, cei doi jandarmi erau în misiune, în patrulă mixtă, împreună cu două echipaje de Poliție de la IPJ Argeș, care au interveni pentru evacuarea terasei din incinta Autogării Sud Pitești. „La fața locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenți de poliție au acționat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acțiune violentă, soldată cu decesul victimei”, scrie în comunicat Parchetului.
Astfel, un jandarm a fost reținut pentru 24 de ore fiind acuzat de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte. El urmează să fie dus, joi, 22 aprilie, în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. În același caz, doi polițiști sunt arestați preventiv , acuzați tot de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.