Alianta USR PLUS nu-l mai sustine pe premierul Florin Citu, a anuntat miercuri vicepremierul Dan Barna.

„Demiterea este o decizie unilaterala si imatura politic, ridica foarte mari semne de intrebare asupra capacitatii domnului Citu de a conduce o Coalitie in aceasta perioada. Ne-am asumat sa luam deciziile impreuna si asta s-a intamplat pana azi. Dimineata domnul Citu mi-a comunicat o decizie luata si trimisa Presedintelui, nu a existat o consultare anterioara. Este o decizie care arunca Coalitia de guvernare intr-o criza majora. Din acest moment premierul Florin Citu nu mai are sustinerea aliantei USR PLUS”, a spus Barna.

Refuză interimatul

“Preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică. S-a discutat de evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri. Demisia din această dimineață nu s-a bazat pe nicio evaluare. Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie. O coaliție nu poate exista decât în condiții de respect. Nu există o astfel de evaluare. 

Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”, a declarat Barna.